Bloghopper
Image default
Auto’s en Motoren

Lease auto en privé gebruik

Het aantal auto’s in Nederland was in maart 2016 maar liefst 8 miljoen. Daarvan is ongeveer 10% een lease auto. Voor veel mensen is een lease auto een standaard onderdeel van hun arbeidscontract. Zij mogen kiezen uit een bepaalde prijsklasse en baseren hun keuze vervolgens op functionaliteit, persoonlijke smaak of hoogte van de bijtelling. Wanneer een auto in hoofdzaak voor zakelijk gebruik is geleaset, kun je de bijtelling ontlopen door er per jaar minder dan 500 kilometer privé in te rijden. In de meeste gevallen zal de bijtelling echter goedkoper zijn dan de aanschaf van een aparte auto voor privé gebruik.

Een auto leasen voor transparantie en gemak

Wanneer je te maken krijgt met het leasen van een auto, zal je in eerste instantie aangenaam verrast zijn door de transparantie van de kosten en het gemak van alles wat er voor je geregeld wordt door de leasemaatschappij. Let er echter wel op dat niet alle kosten zijn opgenomen in het maandbedrag dat je de leasemaatschappij verschuldigd bent. In het geval van een aanrijding bijvoorbeeld, zal de leasemaatschappij de schade laten herstellen en vergoeden, maar ben jij wel verantwoordelijk voor een stuk eigen risico. Bij meerdere schadegevallen per periode, kan dit eigen risico zelfs oplopen.

Zoek uit wat lease voor jou betekent

Voordat je ja zegt tegen een leasecontract is het heel belangrijk eerst goed uit te zoeken wat lease voor jou betekent. Er zijn zo veel factoren die een rol spelen, dat goed oriënteren voor iedereen de eerste stap moet zijn. Wat zijn je eisen? Wat kun je betalen? Wat verwacht je van een lease auto? Voor welke looptijd kies je? En, ook niet onbelangrijk, hoeveel kilometers denk je te gaan rijden? Breng eerst alle antwoorden voor jezelf goed in kaart en ga kies dan de juiste financiering.

http://www.leaseautocentrale.nl/