Bloghopper
Image default
Auto’s en Motoren

Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom uw autosleutel niet meer werkt?

Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom uw autosleutel niet meer werkt?

Heeft u ooit uw auto willen starten om er vervolgens achter te komen dat uw autosleutel niet werkt? Dit kan een groot ongemak zijn en laat u vaak stranden. Het goede nieuws is dat er meestal verschillende redenen zijn waarom uw autosleutel niet meer werkt. Van slijtage aan de sleutel zelf tot een batterij die vervangen moet worden, er zijn verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat uw autosleutel niet meer werkt. Bij Mobiele Autosleutelmaker zien we van alles voorbij komen als beschadigde autosleutels. Als u weet waarom uw autosleutel niet meer werkt, kunt u het probleem oplossen en uw auto snel weer aan de praat krijgen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende redenen waarom uw autosleutel niet meer werkt en hoe u deze kunt verhelpen.

Autosleutels stuk, wat nu?

Wanneer uw autosleutel niet meer werkt, kan dat een groot ongemak zijn. De simpelste optie is het bijmaken van een autosleutel, maar dat moet even op zich wachten. U kunt merken dat u uiteindelijk gestrand bent en iemand moet bellen om u een lift te geven. Misschien kunt u ook niet op uw werk komen, waardoor u veel geld misloopt. Als u weet waarom uw autosleutel niet meer werkt, kunt u het probleem oplossen en uw auto snel weer aan de praat krijgen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende redenen waarom uw autosleutel niet meer werkt en hoe u deze kunt verhelpen.

Redenen waarom uw autosleutel niet meer werkt

Er zijn veel redenen waarom je autosleutel niet meer werkt. Als een sleutel al lang in gebruik is, kan hij versleten raken. Dit kan ertoe leiden dat de sleutel niet meer werkt omdat de tanden die gebruikt worden om de ontstekingscilinder te draaien glad worden en beginnen af te breken. U kunt dit probleem voorkomen door uw sleutel ongeveer om de 10 jaar te laten vervangen. U moet er ook voor zorgen dat u de sleutel regelmatig schoonmaakt, zodat er geen vuil op de tanden komt. U kunt een batterijprobleem hebben als u een slimme sleutel heeft. Dit is een type sleutel die uw auto op afstand kan starten. Als de batterij leeg raakt, werkt de sleutel niet meer. Als u een klapsleutel gebruikt, kunt u een batterijprobleem hebben als de sleutel plotseling stopt met werken. Als uw sleutel traag start, kan er een probleem zijn met de batterij. Ook als uw sleutel midden in de rit stopt met werken, is er waarschijnlijk een probleem met de batterij. Uw sleutel kan stoppen met werken als de transponderchip beschadigd is. Dit is een computerchip die in de sleutel is ingebouwd. Hiermee kan uw auto de sleutel herkennen en starten. Als de chip beschadigd is, kan de sleutel de auto niet meer starten. De ontstekingscilinder kan defect zijn als de sleutel plotseling niet meer werkt. Als de cilinder defect is, kan hij misschien niet ver genoeg draaien om de sleutel te laten starten.

Diagnose van het probleem

U kunt bepalen welk probleem de oorzaak is dat uw sleutel niet meer werkt door onderstaande stappen te volgen:

– Zet het contact aan en probeer de auto te starten. Als de auto start, is het probleem waarschijnlijk te wijten aan een lege batterij.

– Als de auto niet start, probeer hem dan te starten met behulp van een schroevendraaier of een paperclip. Als de motor start, is er waarschijnlijk een probleem met de ontstekingscilinder.

– Als de motor ook met de schroevendraaier of paperclip niet start, is er wellicht een probleem met de transporter chip of de sleutel.

Het probleem oplossen

Er zijn verschillende manieren om de hierboven besproken problemen op te lossen. U kunt de batterij vervangen als de sleutel een lege batterij heeft. U kunt de tanden op uw sleutel schoonmaken als ze versleten zijn en vervangen als ze gebroken zijn. Als de transponderchip beschadigd is, kunt u deze vervangen. Als de ontstekingscilinder defect is, kunt u deze vervangen. Als u niet zeker weet welk onderdeel defect is, moet u uw auto naar een monteur brengen om een diagnose te laten stellen. U moet er ook voor zorgen dat u uw autosleutel regelmatig gebruikt en schoonmaakt om de levensduur te verlengen en te voorkomen dat hij vast komt te zitten in de contactsleutel.

a. Vervangen van de batterij

U kunt de batterij vervangen als deze leeg is en de sleutel een slimme sleutel is. De batterij zit meestal in de sleutel. U kunt het deksel van de sleutel verwijderen om bij de batterij te komen. U kunt een nieuwe batterij kopen bij de meeste bouwmarkten. U kunt ook online instructies vinden over hoe u de batterij in een slimme sleutel kunt vervangen. Zorg ervoor dat u voorzorgsmaatregelen neemt wanneer u de sleutel opent om te voorkomen dat u een schok krijgt. Het vervangen van de batterij zou voldoende moeten zijn om een traag startende sleutel te repareren.

b. De sleutel vervangen

Als de tanden op de sleutel versleten of gebroken zijn, kunt u de sleutel vervangen. U kunt een nieuwe sleutel kopen bij een auto-onderdelenwinkel of een autodealer. U kunt ook online instructies vinden voor het vervangen van een autosleutel. Zorg ervoor dat u voorzorgsmaatregelen neemt wanneer u de oude sleutel opent om te voorkomen dat u een schok krijgt. Het vervangen van de sleutel kan nodig zijn als de transponderchip beschadigd is.

c. Vervangen van de transponder chip

U kunt de transponderchip vervangen als deze beschadigd is. U kunt een nieuwe chip kopen bij een auto-onderdelenwinkel. U kunt ook online instructies vinden voor het vervangen van een transponderchip. Zorg ervoor dat u voorzorgsmaatregelen neemt wanneer u de oude sleutel opent om te voorkomen dat u een schok krijgt. Het vervangen van de chip kan nodig zijn als de ontstekingscilinder defect is.

d. De ontstekingscilinder vervangen

U kunt de ontstekingscilinder vervangen als deze defect is. U kunt een nieuwe cilinder kopen bij een auto-onderdelenwinkel. U kunt ook online instructies vinden over het vervangen van een ontstekingscilinder. Zorg ervoor dat u voorzorgsmaatregelen neemt wanneer u de oude cilinder opent om te voorkomen dat u een schok krijgt. Het vervangen van de ontstekingscilinder kan nodig zijn als de sleutel versleten is.