Bloghopper
Image default
Woningen

Een nieuw alarmsysteem

Ik was op een heel leuke tijd in mijn leven. Mijn ouders waren gelukkig getrouwd, we woonden op zich in een leuke buurt, het ging goed op school, en bovenal was mijn moeder in verwachting van mijn kleine baby broertje. Het kon haast niet beter gaan.

Er was een ding, in het huis waar wij woonden, was helemaal geen plek voor mijn nieuwe baby broertje.  We moesten dus verhuizen. We vonden dit allemaal best leuk en terwijl mijn ouders opzoek waren naar het beste huis dat we konden krijgen, droomde ik weg over mijn nieuwe kamer.

Het huis hadden wij best snel gevonden, en het over verhuizen was ook zo gebeurd. Alles stond op zijn plek, alle kamers en ook het kantoor van mijn vader waren ingericht. Nu hoefde we alleen nog het nieuwe alarmsysteem te installeren. En dit was nog een karwijtje waar je u tegen zegt.

Om eerlijk te zijn, is mijn vader met dit soort dingen echt een held op sokken. Hij ‘kan alles zo lang er maar een handleiding bij zit’  maar op de een of andere manier is de handleiding altijd in het chinees geschreven volgens mijn vader.

Toen wij de eerste nacht gingen slapen met het alarmsysteem aan, is deze denk ik wel 6 keer af gegaan voordat mijn vader zijn trots opzij schoof en het ding uitzette.

De volgende dag checkte mijn vader het systeem, maar kon niet vinden waar de fout nou daadwerkelijk zat. En de 2e en 3e nacht gingen hetzelfde.

Na een week had mijn vader eindelijk zijn ego aan de kant gezet, en belde zijn schoonvader om te vragen voor hulp. Bij aankomst schoot mijn opa meteen in de lach. In eerste instantie werd mijn vader een beetje boos, tot dat hi begreep wat er aan de hand was..

Het alarmsysteem werkte op bewegingssensoren, maar wij hebben 2 katten! De katten zorgde er dus voor dat het alarm elke nacht begon te loeien! Volgende keer dus toch maar via slotenmaker Amsterdam de beveiliging laten installeren was de gelukkige conclusie van mijn vader.