Bloghopper
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe vind je een zo’n voordelig mogelijke autoverzekering?

Het leven is vrij duur. De vaste lasten lijken steeds duurder te worden, terwijl het doen van leuke dingen ook vrij prijzig begint te worden. De salarissen stijgen helaas minder hard mee, waardoor het mogelijk voor jou óok interessant is om kosten te besparen.

Wist je dat je op jouw autokosten ook veel geld kunt besparen? Dit doe je bijvoorbeeld door bij de juiste tankstations te tanken. Dit zijn absoluut níet de tankstations langs een snelweg. Nee, je kunt eigenlijk het beste kiezen voor een onbemand tankstation bij een provinciale weg of in de buurt van een stad/dorp.

Ook op het gebied van verzekering auto kun je de nodige kosten besparen. Door jaarlijks over te stappen, weet je de premie steeds zo laag mogelijk te houden. In dit artikel vind je handige tips voor het vinden van een goedkope autoverzekering.

Bouw schadevrije jaren op

Des te meer schadevrije jaren je hebt, des te minder premie je hoeft te betalen. Het is dan ook zeer interessant om zoveel mogelijk schadevrije jaren op te bouwen. Heb je onverhoopt toch schade gereden? Als dit een (hele) kleine schade betreft, kun je hiervoor mogelijk beter jouw verzekering niet aanspreken. Door hier zelf een klein bedrag aan uit te geven, voorkom je dat dit ten koste gaat van jouw schadevrije jaren.

Kies voor een oude auto

Tussen de leeftijd van de auto en de hoogte van de verzekeringspremie is een duidelijk verband aanwezig. Door voor een oude auto te kiezen, weet je de verzekeringspremie eigenlijk al automatisch omlaag te brengen. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat de auto qua afmetingen, eigenschappen en opties naar jouw wens is.

Kies voor een WA autoverzekering

Ook is het advies om te kiezen voor de minst uitgebreide dekking; de WA autoverzekering. Als je een auto van minstens 10 jaar oud hebt, is dit sowieso al de meest verstandige keuze. Deze autoverzekering is alles behalve uitgebreid, maar is wel de goedkoopste autoverzekering. Dat is zéker het geval als je ondertussen ook nog de nodige schadevrije jaren opgebouwd hebt.

Bonustip: sluit geen aanvullende verzekeringen af

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je ook nog voor aanvullende verzekeringen kiezen. Doe dat niet, indien je het liefste zo min mogelijk geld kwijt bent aan jouw autoverzekering.