Bloghopper
Image default
Auto’s en Motoren

Chiptuning Den Haag

Chiptuning Den Haag?

Chiptuning is de algemene naam voor het optimaliseren van de motormanagementsoftware van voertuigen door de parameters te wijzigen. Dit resulteert in verbeterde prestaties en/of lager brandstofverbruik en het toevoegen of verwijderen van functies. Tegenwoordig wordt de term ‘chiptuning’ gebruikt om het proces van het aanpassen van die software te beschrijven. Er zijn niet langer speciale elektronische componenten (chips) toegevoegd, maar in plaats daarvan wordt de software van de ECU (Engine Control Unit) zelf aangepast en vervolgens teruggeschreven in de ECU van het voertuig. Daarom geven wij de voorkeur aan de term ECU remapping. Dat is een veilige manier van Chiptuning.

Het belangrijkste voordeel is dat u het volledige potentieel van uw motor en voertuig zelf kunt benutten, dat vanuit de fabriek is getemd om emissie- en brandstofverbruiksnormen voor verschillende markten te bereiken, of om het voertuig in de lagere prijsklasse te positioneren als gevolg van marketingbeslissingen. Verder is het volledig omkeerbaar als je ooit terug wilt naar de originele voorraadvorm.

Wat kost chiptuning?

Tuning of ECU-remapping is de goedkoopste manier om voertuigsoftware aan te passen en daarmee de prestaties, kenmerken en functies van het voertuig te wijzigen. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder werkplaatsuren, professionele gereedschap- en licentiekosten, de ontwikkelprijs voor uw specifieke ECU en gewenste opties, en wordt door elke dealer afzonderlijk voor zijn markt bepaald. Graag je auto willen chiptunen? Dat is geen probleem. Maak vandaag nog een afspraak bij Tuning Center.

Voor de exacte prijs kunt u het beste contact opnemen met Chiptuning Den Haag.

 

https://tuning-center.nl