Bloghopper
Image default
Bedrijven

Buitenbeits op hout

In ons vorige artikel vertelden we over hoe je houten pallets kan gebruiken om tuinmeubelen te maken. Het was dan wel belangrijk om ook dat hout goed te behandelen. Meestal is het hout wel een beetje behandelt maar het is niet heel goed behandelt om lang buiten te staan of liggen. Je zou natuurlijk niet willen dat als je geen buitenbeits gebruikt op je houten pallets dat daardoor je houten meubel binnen een maandje of twee maanden niet meer bruikbaar is. Het hout heb je misschien voor niks gekregen maar dat betekent dan nog niet dat je er zo makkelijk mee om moet gaan en het gewoon na een maandje al weer weggooit. Je kunt heel makkelijk veel langer plezier hebben van jou zelf gemaakte tuinmeubel van houtpallets.

Een belangrijke tip zijn we in ons vorige artikel over het behandelen van jouw tuinmeubel vergeten. Voor je begint aan het aanbrengen van carboleum is het belangrijk om de houten pallets goed te schuren. Dit wist je misschien al omdat het bij alle houtsoorten zo is maar bij de houten pallets is het nog belangrijker. Deze planken waren niet meteen bedoelt om te gebruiken voor een tuinmeubel te maken en de planken van de pallets zijn dus helemaal niet glad. Als de plank niet glad is betekent dat ook meteen dat er veel meer kans is op splinters. Als er iets is wat je niet wilt bij een tuinmeubel is dat je kans hebt op een splinter. Je zou maar even met blote benen of armen op je houten tuinmeubel gaan zitten en ineens overal splinters hebben.

Naast dat je je kan verwonden aan de splinters of het hout dat niet glad is, is er ook een kans dat jouw kleren blijven hangen aan het niet gladden hout. Dan zou je dus zowel splinters als kleren hebben die kapot zijn door het niet gladden hout.

https://www.moosefarg.nl/