Bloghopper
Image default
Bedrijven

Buitenverlichting van Nostalux

Opzoek naar buitenverlichting? Dan ben je hier op het goede adres! Nostalux biedt namelijk al meer dan 50 jaar een ruime keuze buitenverlichting in allerlei soorten en stijlen aan. Ga je voor praktisch, klassiek, modern, bohemian, landelijk, industrieel óf juist voor een natuurlijke look? Niks is te gek, er zijn genoeg verschillende buitenlampen te vinden voor aan én om het huis. Daarnaast creëer je veel sfeer als je je tuin, terras of gevels gaat verlichten. Maar, welke soorten buitenverlichting zijn er allemaal te vinden?

Verschilende soorten buitenverlichting

Misschien denk je bij buitenverlichting al snel aan een lamp naast de deur, maar er zijn vele andere soorten verlichting om jouw tuin sfeervol om te toveren. Hieronder worden er een aantal uitgelicht: 

Wandlampen

Een wand- of muurlamp hebben we bijna allemaal en hangen we meestal naast de voor- of achterdeur om in het donker het sleutelgat te vinden of om inbrekers af te schrikken door middel van een ingebouwde sensor maar, wandverlichting kan naast dat het functioneel is ook erg sfeervol zijn. Ga je voor klassiek, landelijk of toch modern? Muurlampen zijn er in elke maat, kleur en stijl te vinden. 

Staande lampen

Naast de bekende muurverlichting, zijn staande lampen ook populair. Staande lampen worden vaak langs een pad of bij een terras geplaatst om alles goed te kunnen blijven zien als het donker wordt, daarnaast kunnen staande lampen ook bieden als decoratie. Zet bijvoorbeeld een mooie staande lamp op een stukje neer waar niks groeit en de zon niet komt, zo creëer je al een blikvanger met één lamp.

Tuin- en prikspots

Tuinspots zijn ideaal voor het creëren van sfeer in de tuin en kunnen specifieke objecten mooi uitlichten zoals: beelden, bomen en nog veel meer! Naast de normale spots zijn er ook prikspots, deze spots zijn erg gemakkelijk te installeren en te verplaatsen. Prikspots zijn meestal draaibaar, zo kun je ze overal plaatsen én samenstellen door bijvoorbeeld te kiezen voor tuinbollen van verschillende groottes.

Inbouw- en opbouwspots

Inbouwspots zijn bekend voor binnenshuis, maar passen ook zeer goed in de tuin. Het plaatsen van de inbouwspots kan misschien wat moeite kosten, maar dan heb je ook wat! Naast inbouwspots zijn er ook opbouwspots, deze spots zijn vrij onbekend maar niet minder mooi. Bij inbouwspots is enkel de bovenkant te zien, bij opbouwspots zie je alles behalve de onderkant. Dit kan veel sfeer geven aan bijvoorbeeld een overkapping of tuinverblijf.