Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Belangrijke aspecten bij het aanleggen van een rietendak

Bij het aanleggen van rieten daken moet je altijd op de hoogte  zijt van een aantal aspecten die ervoor kunnen zorgen dat je zowel tijd als geld kan besparen terwijl de kwaliteit van je rietendak net zo goed zal zijn.    een rietendak kan je huis  er prachtig laten uitzien met de beige kleur maar wat kost een rietendak nu eigenlijk?  De prijs is natuurlijk volledig afhankelijk van de grote van je dak dus het is moeilijk om hier echt een prijs op te hangen.   Vroeger gebruikt mensen meer riet en wou men dakpannen omdat dit chiquer leek, het stond teken als luxe.  Tegenwoordig is dit omgedraaid en is een rietendak een teken van welvaart.

De eerste tip die wij je willen geven is dat je  het aankopen van kwaliteit vol riet  misschien wel het belangrijkste punt is en wat je op termijn veel geld zal uitsparen.   Kwaliteitsvol riet is natuurlijk veel beter om te plaatsen, het zal in het begin meer kosten dan andere riet maar het zal er beter uitzien en bovendien zal het er ook voor zorgen dat je minder renovatie werken moet uitvoeren waardoor je veel kosten zal uitsparen.

Het is ook belangrijk dat je verschillende leveranciers met elkaar gaat vergelijk, de prijs die ze hanteren per vierkante meter en welke riet ze gebruiken. Begin er wel op tijd mee zodat je genoeg tijd hebt om je keuze te maken zodat je niks overhaast moet doen.

De laatste en misschien wel belangrijkste tip die we je willen geven is dat je ervoor moet zorgen dat je vergunning voor een rietendak op tijd  aangevraagd.  Dit is belangrijk omdat de gemeente je vergunning ook nog moet goedkeuren en   bij veranderingen kan dit nog wel eens tegenvallen en kan het antwoord negatief zijn.

http://www.rietwerk.nl/