Bloghopper
Image default
Cadeau

Thee als Moederdag cadeau; een origineel idee!

Moederdag komt eraan en laat ik nu op het geweldige idee te zijn gekomen, namelijk thee bestellen!
Op een avond zat ik op de bank met mijn laptop op schoot. Met Moederdag in het vooruitzicht zocht ik naar Moederdag cadeau tips. Elk jaar probeer ik een origineel cadeau te geven, zodat ze ook elk jaar weer verrast wordt. Op een gegeven moment kwam ik op een online theewinkel terecht en wist ik het. Het wordt een thee cadeau voor mijn moeder dit jaar!

Waarom vieren wij Moederdag?

Wellicht ken je het wel. De tweede zondag in mei, je moeder mag uitslapen en traditiegetrouw brengen de kinderen ontbijt op bed. Op school of op de opvang wordt speciaal voor mama geknutseld en een gedichtje gemaakt om te laten zien dat we gek zijn op onze moeder. Het is niet bij iedereen bekend hoe Moederdag eigenlijk is ontstaan.

Moederdag is in 1914 in het leven geroepen door Anna Jarvis uit Amerika. Toen haar moeder in 1905 op de eerste zondag van mei overleed, heeft ze de eerste zondag na de dag van haar moeders overlijden een dag georganiseerd, namelijk General Memorial Day of All Mothers. Daarna heeft ze er alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat deze dag een officieel erkende feestdag zal worden en dat is in 1914 gelukt!
In Nederland is Moederdag sinds 1928 een officiële dag. Het is niet te ontkennen dat de oorsprong van Moederdag in Nederland tevens ontstaan is door de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die hierin een goede kans zagen om meer bloemen te verkopen. Toch is Moederdag de uitgelezen kans om je moeder eens per jaar in het zonnetje te zetten.

Hoe vind ik het juiste cadeau voor mijn moeder?

Of het nu gaat om haar verjaardag, Moederdag of zomaar om haar te verrassen. Mijn mama verdient elk jaar weer een origineel cadeau. Een leuk cadeau vinden is een zoektocht maar dat maakt de uitdaging des te leuker, dat vind ik. De ander kan het als een last ervaren. Toch weet iedereen dat een origineel cadeau een geweldige manier is om iemand te verrassen, in het zonnetje te zetten, te feliciteren of een steuntje in de rug te geven.

Belangrijk bij het vinden van het juiste cadeau is te kijken naar de persoon aan wie je het gaat geven. Waar houdt ze van? Wat vindt ze belangrijk? Wat wekt op dit moment haar interesse? Wanneer je deze vragen kunt beantwoorden ben je alweer een stap dichterbij. Wellicht komt er nu al een idee bij je op waar je je moeder blij mee kunt maken.

Thee cadeau geven

Zoals eerder aangegeven kwam ik op het idee om thee cadeau te geven. Dit idee ontstond niet zomaar. Mijn moeder is dit jaar op de gezonde toer. Volop bezig met sporten en het nastreven van een gezonde levensstijl. Daar hoort ook bij dat mijn moeder minder koffie is gaan drinken, waardoor ik zeker weet dat losse thee een perfect alternatief voor haar zal zijn. Voor mijn moeder zal dit dus het beste moederdag cadeau zijn die ik haar dit jaar kan geven. 

https://www.theemoment24.nl/