Bloghopper
Image default
Bedrijven

De vijf beste streamingwebsites van België

Het streamen van films en series is ook in België enorm populair bij mensen van alle leeftijden. Een avondje films streamen of een serie binge watchen is al goed ingeburgerd in België. Toch wordt de concurrentie steeds beter. Welke andere streamingwebsites dan bijvoorbeeld Netflix kan je bekijken op je streambox of smart tv? In dit artikel geven we een overzicht.

Netflix

Laten we beginnen met de meest bekende streamingwebsite. Netflix heeft een uitgebreid

aanbod van originele content en recente films en tv-shows van over de hele wereld. Tijdens deze coronacrisis hebben ze naast hun bekende series ook heel wat originele films aan hun aanbod toegevoegd. Terwijl de meeste bioscopen noodgedwongen hun deuren moeten sluiten of op halve kracht draaien, trekt Netflix elke maand de aandacht met nieuwe pareltjes. Een must have dienst dus voor je thuisbioscoop.

Disney+

Disney+ bevat het volledige assortiment Disney-films en -series. Zo kan je al je favoriete tekenfilms zien, zoals The Lion King, Mulan en Aladin. Maar ook alle nieuwe live action films, zoals Belle & the Beast, zullen op Disney + te zien zijn. Je zult hier ook alle Disney Channel-programma’s kunnen zien. Aangezien Disney+ ook de rechten van Star Wars en Marvel bezit, bekijk je die films en series ook exclusief op deze dienst. Een goed voorbeeld hiervan is The Mandalorian, de Star Wars serie waar binnenkort seizoen 2 van verschijnt.

Streamz

Zopas gelanceerd als de Vlaamse tegenhanger van de grote streamingwebsites. Streamz wil zich onderscheiden van internationale streamingplatformen zoals Netflix en Disney+ door haar Vlaamse oorsprong uit te spelen. Wat kan je kijken op Stramz? Het aanbod van Streamz bestaat uit een combinatie van exclusieve Vlaamse fictie en een selectie van de beste, internationale content. Vooral de lokale content moet het verschil gaan uitmaken. Bedoeling is om elke maand met een straffe titel uit te pakken.

VRT NU

VRT NU is het online videoplatform van de VRT, de Belgische openbare omroep. Hiermee kan je de tv-programma’s van één, Canvas en Ketnet live bekijken vanaf het internet. Gratis tv kijken via internet is erg populair aan het worden. Mensen zeggen door deze mogelijkheid zelfs hun tv-abonnement op, ook wel cord cutting genoemd. Naast het live kijken, is het ook mogelijk om programma’s tot 30 dagen na de uitzending te herbekijken. Er zijn echter ook een aantal programma’s waarvoor VRT de rechten niet heeft om ze online aan te bieden. Je kan deze dan wel live kijken, maar niet achteraf herbekijken.

VTM GO

VTM GO is een online video-on-demand-platform (VOD) van DPG Media, het vroegere Medialaan. Met deze streamingwebsite kun je live en uitgesteld tv kijken via internet. VTM GO is helemaal gratis, je hebt er geen kabelabonnement voor nodig. Wat je wel nodig hebt is een internetverbinding. Dat is idealiter een wifi-verbinding, maar het kan ook met mobiel internet via 4G. VTM GO is beschikbaar voor computer, maar er bestaat ook een app voor de smartphone, tablet, Android TV en andere streamboxen.