Bloghopper
Image default
Hobby en vrije tijd

Magic met de 3d pen

Het 3d printen is nauwelijks bij iedereen bekend, of het krijgt er al een klein broertje bij: de 3d pen. Heb je een 3d printer al eens mogen bekijken, dan zie je dat het resultaat altijd een strak ontwerp is die precies voldoet een de eisen die jij aan het model hebt gesteld via de software. Natuurlijk werkt dit bij een pen wel even wat anders. Hier hebben wij het over handmade ontwerpen die net zo uniek zijn als een schilderij dat je hebt gemaakt. Er komt nauwelijks techniek bij kijken, hoogstens wat slimme foefjes die ervoor zorgen dat jouw lijnen er wat strakker uit komen te zien.

Het ontstaan van de 3d pen

Het idee van een 3d pen kwam van 2 heren die via crowdfunding 30.000 dollar bijeen wilden krijgen om de ontwikkeling en productie van de pen te bekostigen. Het idee werd zo enthousiast ontvangen dat er echter 2,3 miljoen dollar opgehaald werd, een veelvoud van de vraag dus. Binnen no time werd de pen gelanceerd en de eerste exemplaren stammen uit 2013. Het plastic dat wordt gebruikt bij 3d printen is van hetzelfde soort dat wordt gebruikt voor de pen. Ze noemen dit filament en bestaat uit ABS of PLA. De keuze van het soort is afhankelijk van het model wat je met de 3d pen wilt gaan bouwen. 

De verschillende filamenten

Over het algemeen bestaan de filamenten (het plastic dat wordt gebruikt om jouw model te maken) uit PLA (polytactic Acid) of ABS (acrylonitrile Butadiene Styrene). Beide filamenten hebben verschillende eigenschappen, waardoor het soms beter is om te werken met de ene of de andere. PLA is zachter dan ABS en zal dus sneller vervormen. Daarom wordt deze niet vaak gebruikt bij reparaties of het maken van onderdelen. PLA is echter veel milieuvriendelijker.

https://www.goedkope3dpen.nl

Gerelateerde artikelen

Je ontwerp op forex laten bedrukken, alles is mogelijk!

Vergelijk loterijen met elkaar

De consoleboot is een genot om mee te varen