Bloghopper
Image default
Cadeau

De beste tips om cadeaus te geven aan cultuurliefhebbers

Heb je iemand in je directe omgeving, zoals een goede vriend, je partner of een familielid, die van cultuur en geschiedenis houdt? Dan wil je diegene op zijn of haar verjaardag of wanneer er een speciale gelegenheid is zoals Sinterklaas of Kerst, natuurlijk op en top verwennen! Met een cadeau dat bij zijn of haar interesses past. In dit artikel hebben we de leukste en meest originele verjaardagscadeaus en kerstcadeaus voor cultuurliefhebbers voor je verzameld. Zoek je inspiratie voor verrassende kerstcadeaus en presentjes voor cultuurliefhebbers, dan vind je die in dit overzicht! 

1. Een museumjaarkaart als geschenk

Cultuurliefhebbers zijn geregeld in musea te vinden, om daar lekker cultuur te proeven, tentoonstellingen te bekijken en te genieten van alles wat er te zien en te beleven valt. Je kunt een cultuurfanaat dan ook bijna geen leuker cadeau geven dan een museumjaarkaart. Controleer natuurlijk wel even of degene die je dit geschenk wilt geven, al een jaarkaart voor musea heeft.

2. Een reischeque voor een onvergetelijke cultuurreis 

Heb je meer te besteden of meer over voor je cultuurminnende partner, familielid of vriend? Dan kun je ook overwegen om een reischeque weg te geven. Denk bijvoorbeeld aan een complete stedentrip met vlucht en toegangskaartjes voor lokale musea en festiviteiten. Wat dacht je van een reis naar Tokio, Venetië of Athene? Stuk voor stuk stedentrips waar je een cultuursnuiver enorm blij mee maakt!

3. Een mooie culturele encyclopedie 

Is er een nieuwe culturele encyclopedie op de markt gekomen of kom je een mooi encyclopedisch boek over bijvoorbeeld cultuurgeschiedenis, kunst, muziek of dans tegen in de boekhandel? Dan is dat een ideaal cadeau om een cultuurliefhebber mee te verrassen op zijn of haar verjaardag, tijdens kerst of als het Sinterklaas is. De keuze qua cultuurboeken is natuurlijk enorm, dus je kunt vast wel een gaaf boek vinden, waar de ontvanger heel erg vrolijk van wordt! 

4. Waardebonnen zijn ook altijd een prima optie

Een prima optie om als cadeau aan een cultuurfanaat te geven is een waardebon voor een culturele activiteit of aankoop. Denk aan een tegoedbon voor een musical, een dagevenement in de regio, een paar danslessen of een historische cursus. Wedden dat de ontvanger je enorm dankbaar is voor dit persoonlijke gebaar? De Nationale Kunst- en Cultuurkaart is de perfecte waardebon waar je in heel Nederland leuke culturele activiteiten en aankopen mee kunt doen, zoals het bezoek aan een theater, culturele film of een museum. 

5. Een cd met zijn of haar favoriete muziek

Iemand die helemaal in de klassieke muziek zit, kun je uiteraard verrassen met een leuke cd van zijn of haar favoriete componist. Dit soort cadeaus zijn altijd een schot in de roos en maken elke muziekliefhebber blij. 

6. Een originele rugzak of bedrukte bidon

Leuk om weg te geven aan cultuursnuivers zijn ook een bedrukte rugzak, bijvoorbeeld met een mooi kunstwerk erop, al dan niet in combinatie met een bedrukte bidon. Cultuurliefhebbers zijn namelijk vaak onderweg. Een stijlvolle rugzak met afbeelding en een bidon met een leuke spreuk, bijvoorbeeld van zijn of haar favoriete filosoof, is dan een prima geschenk!