Bloghopper
Image default
Woningen

Hoe kun je thuis het beste genieten van het daglicht?

huis te koop

Gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnen door. Weet jij ook dat voldoende zonlicht een positief effect heeft op je lichaam en geest? Overweeg daarom zorgvuldig hoe u voldoende natuurlijk licht in huis kunt brengen.

Wat kunt u overwegen?

Het aantal vensters is duidelijk, maar ook hun grootte en oriëntatie zijn duidelijk. Het is goed om licht te introduceren, maar ook een goede lichtverdeling moet worden overwogen. Richt de ramen op de zon of in dezelfde richting als de wandeling. Witte en lege vensterbanken kunnen licht beter reflecteren.

Gebruik lichtgekleurde verf bij het schilderen van de muren. Kies witte of zachte schaduwen als kleur. Lichte kleuren reflecteren licht, terwijl donkere kleuren alleen licht absorberen.

Ga lichte meubels kopen. Heeft u thuis donkere meubels? U kunt het schuren en opnieuw schilderen. verander de wereld!

Gebruik transparante en reflecterende interieurs, zoals spiegels. Zet ze op een strategische locatie. De kamer ziet er niet alleen lichter uit, maar ook groter. Geen ramen in de kamer? Het licht van de lamp kan ook worden gereflecteerd.

Vervang zware en donkere gordijnstoffen door dunne stoffen (zoals linnen). Dat laat meer licht door.

Als u een helder huis wilt, is glas een van de beste keuzes. Denk aan glazen deuren of glazen wanden met harmonicadeuren. Zo creëer je zelfs licht in een ruimte waar geen natuurlijk licht binnenkomt. Dakramen, koepels of lichttunnels zijn ook een goede keuze.

Als de vloer donker is, is het effect van bovenstaande tips minder. Lichtgekleurde tegels of lichtgekleurde houten vloeren brengen meer licht in huis.

Balkon: Niet elk gezin kan er gebruik van maken, maar er kan veel licht naar binnen in deze ruimte.

Visualisatie

Daarnaast kun je er natuurlijk voor zorgen dat je woning over voldoende verlichting beschikt. Bent u van plan om te bouwen, op te knappen of op te knappen? Dan kan de MyDaylight-app van pas komen. Deze gratis app visualiseert het effect van daglicht in de kamer, zodat je een ideale verlichtingswoning kunt ontwerpen.

Je kunt op verschillende manieren meer licht in huis creëren. Vindt u uw huis te donker en heeft dit invloed op uw denken? Gebruik dan bovenstaande tips. Energiegarantie!

huis te koop borgerhout

https://be.propenda.com