Bloghopper
Image default
Hobby en vrije tijd

Een beeldje van moeder en kind laten maken: dit is waar je op let!

Je kindje is geboren: een van de drukste periodes in een mensenleven! Daarom is het leuk om de liefde voor je pasgeboren baby met behulp van een beeldje vast te leggen. Een 3D-beeldje van de torso en armen van de ouder die het kindje dragen is dan een goed idee. Ben je benieuwd hoe het maken van een beeldje van moeder en kind – of vader en kind – in zijn werk gaat? Lees dan snel verder, zodat je weet wat je kan verwachten.

Vader- of moeder-met-kindbeeldje laten maken: enkele tips

Veel mensen kennen de gepersonaliseerde zwangerschapsbeeldjes van een zwangere buik, die op een prachtige manier je zwangerschap vastleggen. Het is echter ook mogelijk om na de geboorte van je kind een moeder-met-kindbeeld of een vader-met-kindbeeld te laten maken. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Laat het beeld maken binnen de eerste twee maanden na de geboorte, aangezien je samen met je kind 3 minuten stil moet liggen.
  • Neem voeding en een warme doek mee voor je baby.
  • Neem voor jezelf een badjas, slippers en eventueel een beha en string van glad materiaal mee, als je niet naakt op de foto wil.
  • Kies voor een beeldje van materiaal dat de details goed weergeeft, zoals een veredeld beeldje met een metalen laag of een beeldje van brons.

Beeldje van moeder en kind

Het maakproces van een beeldje van moeder en kind

Het is een goed idee om een blijvende, artistieke herinnering te laten maken aan de periode dat je kindje net geboren is. Hiervoor ga je naar een studio waar je als mama of papa met je pasgeboren baby een prettige ontvangst krijgt. Ook voor degene die het beeldje van jou en je kind maakt, is het maken van de foto’s voor dit kunstwerk een bijzonder moment. Je doorloopt de volgende stappen:

  • Een 3D-camera maakt in 2 minuten meer dan 2000 foto’s van jou en je kind.
  • De studiomedewerkster bewerkt de foto’s tot een digitaal 3D-beeld.
  • In overleg met jou verzacht de medewerkster oneffenheden, zoals putjes op de dijen.
  • Het beeld wordt uitgevoerd in de afgesproken kleur en materiaal.

Beeldje van je zwangere buik

Ook de periode van de zwangerschap is voor een vrouw een unieke tijd. Je zwangerschap vastleggen door middel van een 3D-print van je zwangere buik geeft je de mogelijkheid om met veel plezier op deze bijzondere periode terug te kijken. Net als bij het maken van een beeldje van moeder en kind is de techniek vergelijkbaar met die van een fotocamera en 100% veilig voor jou en je kind. Beide soorten beeldjes zijn natuurlijk heel geschikt als cadeau voor een zwangere of pas bevallen vrouw.