Bloghopper
Image default
Onderwijs

Maak kennis met de talrijke bijzonderheden van de Italiaanse cultuur

Italië is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en de Italianen hebben veel bijzondere kenmerken die hen onderscheiden van andere nationaliteiten. In dit blog nemen we je mee op reis door enkele van deze bijzondere culturele kenmerken van het Zuid-Europese land. 

 

Eten en drinken 

Italië staat wereldwijd bekend om zijn heerlijke keuken en bijbehorende wijnen. Denk bijvoorbeeld aan pizza, pasta, risotto, bruschetta, gelato en tiramisu. Italianen hechten enorm veel waarde aan eten en drinken en brengen vaak uren door aan tafel om te genieten van de maaltijd en het gezelschap. Ze koken heel traditioneel en elke streek heeft zo zijn eigen specialiteiten. Een culinaire reis door Italië is dus een uitstekend plan. 

 

Mode 

Italië is een van de grootste modecentra ter wereld. Modeontwerpers als Gucci, Prada en Versace komen uit Italië en de Italianen zelf zijn vaak zeer stijlvol gekleed. Het is dan ook niet gek dat je in steden als Milaan veel modewinkels en -musea kunt vinden.  

 

Kunst en architectuur 

Italië heeft een rijke geschiedenis op het gebied van kunst en architectuur. Denk bijvoorbeeld aan de schilderijen van Leonardo da Vinci en Michelangelo, de beelden van Bernini en de architectuur van de Romeinse tijd. Ook nu nog zijn er veel moderne kunstenaars en architecten in Italië te vinden. 

 

Familie 

Familie is ontzettend belangrijk voor Italianen. Ze zijn vaak erg hecht met hun familieleden en brengen veel tijd met hen door. Ook hebben Italianen vaak grote families en worden er regelmatig familiebijeenkomsten en -feesten georganiseerd. 

 

Taal 

Italiaans is de officiële taal van Italië en wordt door meer dan 85 miljoen mensen gesproken. Het is een van de mooiste talen ter wereld en wordt gekenmerkt door zijn ritmische klanken en melodieuze uitspraak. Een cursus Italiaans of zakelijk Italiaans wordt door veel taalstudenten gezien als een prachtig en nuttig avontuur. Niet in de laatste plaats omdat het gemakkelijke toegang geeft tot de enorme rijke cultuur, literatuur en historie. 

 

Religie 

Het merendeel van de Italianen is rooms-katholiek en religie speelt nog steeds een belangrijke rol in de Italiaanse samenleving. Kerken en kathedralen zijn dan ook veelvuldig te vinden in Italië en worden druk bezocht door gelovigen en toeristen. 

 

Cultuur en tradities 

Italië heeft veel culturele tradities en feestdagen die nauw verbonden zijn met de geschiedenis en cultuur van het land. Zo wordt er op 2 juni de Dag van de Republiek gevierd en wordt er op 15 augustus Maria Hemelvaart gevierd. Ook worden er regelmatig festivals en evenementen georganiseerd waarbij lokale tradities centraal staan. 

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de bijzonderheden van Italië en de Italianen. Het land heeft nog veel meer te bieden en is zeker een bezoek waard! 

https://www.babel.nl/zakelijk-italiaans/