Bloghopper
Image default
Onderwijs

Waarom je Italiaans moet leren

Wanneer je besluit een nieuwe taal te leren, zijn er een aantal talen waarvoor je vaak geen verantwoording hoeft af te leggen. Iedereen begrijpt bijvoorbeeld het nut van het leren van Engels of het volgen van een cursus Spaans. Wanneer je laat vallen dat je Italiaans gaat leren, roept dit toch meer vragen op. Logisch, maar er zijn toch een aantal hele goede redenen om de taal te willen leren. 

Sierlijke taal 

Het Italiaans is een taal die danst over de tong. Er lijkt een bepaalde zangachtige toon door te klinken die in bijna geen enkele taal wordt geëvenaard. De taal wordt daarom ook veel gebruikt in muziek en alleen daarom is het al een absolute aanrader om het eigen te maken. 

Literatuur 

Naast muziek, is het Italiaans ook veelvuldig gebruikt in bekende literatuur. Natuurlijk is het merendeel hiervan wel vertaald, maar om de échte ervaring te hebben moet je de taal kunnen spreken. Net als het Nederlands heeft het Italiaans ook woorden die zich niet zo gemakkelijk laten vertalen. Denk bijvoorbeeld aan dialecten en dergelijken. 

Voor het werk 

Je werk kan een uitstekende reden zijn om Italiaans te willen leren. Doe je veel zaken met Italiaanse bedrijven of heb je Italiaanse klanten? Dan scoor je zeker punten als je de taal beheerst. Vooral de oudere garde in Italië spreekt minder goed Engels, dus als je de onderlinge gesprekken in het Italiaans kan voeren, zullen er minder snel misverstanden ontstaan. Werk jij veel samen met Italiaanse klanten? Misschien is het volgen van een cursus zakelijk Italiaans dan wel iets voor jou! 

Emigreren 

Italië is om haar schoonheid, het lekkere eten en de cultuur vol passie een mateloos populair land voor vakanties en zelfs voor emigratie. Wanneer je op vakantie gaat, red je het nog wel met wat Engels en gebaren, maar wanneer je echt in het Zuid-Europese land gaat wonen is het leren van de taal een must. 

Vrienden en/of familie 

Wanneer je Italiaanse vrienden of familie hebt, is er niks mooiers om in dezelfde taal te kunnen communiceren. Het spreken van dezelfde taal brengt je dichter bij elkaar en geeft gesprekken veel meer diepgang. Daarvoor is een goede taalbeheersing uiteraard wel belangrijk. Een cursus Italiaans zou daar uitstekend bij kunnen helpen. 

Het is echter geen goed plan om Italiaans te leren wanneer je een wereldtaal wil beheersen. De taal wordt namelijk door relatief weinig mensen gesproken. Wil je wel een sierlijke, Romaanse, taal leren maar ook een die bruikbaar is op veel plekken in de wereld? Werk jij bijvoorbeeld veel samen met landen in Zuid-Amerika. Dan is een cursus zakelijk Spaans zeker aan te raden.