Bloghopper
Image default
Financieel

4 keer dat u een kleine aanbetaling voor een auto wilt doen

Een persoonlijke lening of autolening is een grote beslissing. Vanwege de rentelasten is het vaak slim om de grootste aanbetaling te doen op een auto die u zich kunt veroorloven. In sommige situaties kan het echter verstandig zijn om wat van dat extra geld te sparen.

Hier zijn enkele gevallen waarin u zou kunnen overwegen een kleinere aanbetaling te doen.

1 . U komt in aanmerking voor een lage rente

De beste leningen voor een goede kredietwaardigheid hebben vaak vrij lage rentetarieven, vooral als u naar autoleningen kijkt. Sommige banken en kredietverenigingen rekenen hun meest kredietwaardige leners rentetarieven van rond de 3% tot 4% voor een autolening.

Als u een rentepercentage van bijna 3% kunt krijgen, kan het zinvol zijn om een beetje te lenen meer en bespaar wat van uw extra geld voor andere uitgaven. Immers, als u een autolening van € 15.000 tegen 3% afsluit en deze in vier jaar afbetaalt, geeft u in de loop van vier jaar slechts € 937 aan rentekosten uit. Als u € 3.000 extra neerlegt en slechts € 12.000 leent, betaalt u in totaal € 749 aan rente, wat betekent dat u slechts € 188 op de lening bespaart. Uiteindelijk kunt u die extra € 3.000 misschien beter gebruiken.

2. U zou uw spaargeld moeten opgebruiken om een grotere aanbetaling te doen

Als u uw enige spaarrekening moet gebruiken om een grotere aanbetaling te doen, is dit misschien niet de beste financiële keuze. Het is slim om een gezond noodfonds aan te houden — ten minste drie tot zes maanden aan levensonderhoud.

Dit geldt vooral als je eenmaal autobezitter wordt. Autobezit brengt een scala aan extra kosten met zich mee, waaronder:

  • Autoverzekering

  • Gas

  • Routineonderhoud

Zelfs al zijn het geen kosten van drie tot zes maanden, als je een auto gaat kopen, wil je toch je best doen om wat geld op je spaargeld te hebben om met deze uitgaven te helpen. Wil je meer informatie krijgen over hoe om te gaan met spaargeld en investeringen? Ga dan naar www.spaarbuidel.nl om alle tips en informatie te krijgen. Zo verzeker je jezelf altijd van de beste deal en aanbiedingen.

3. Uw lening staat niet op zijn kop

Als uw autolening op zijn kop staat, betekent dit dat u meer verschuldigd bent dan uw auto waard is. Omdat auto’s snel in waarde dalen, is het gemakkelijk om in deze situatie te komen als u een lening gebruikt om alle of bijna alle kosten van het kopen van een auto te betalen. Dit is vooral het geval als u de looptijd van uw lening verlengt om uw maandelijkse betalingen te minimaliseren.

Dit kan een gevaarlijke situatie zijn als u een ongeluk krijgt en uw auto total loss is. U moet uw autolening afbetalen en uw verzekering betaalt u alleen de waarde van de auto. Als u ondersteboven staat, kan dit betekenen dat u duizenden euro’s uit eigen zak moet uitgeven om een auto af te betalen die niet meer rijdt.

Het is op zijn minst belangrijk om een voldoende hoge aanbetaling te doen om ervoor te zorgen dat u wint niet ondersteboven eindigen op uw autolening. Door te kiezen voor een kortere leentermijn kunt u deze situatie ook voorkomen. Zolang u dit doet, kunt u waarschijnlijk een kleinere aanbetaling doen.

4. U kunt zich grote maandelijkse betalingen veroorloven

Over het algemeen geldt dat hoe hoger uw aanbetaling, hoe lager uw maandelijkse betalingen. Als u het zich kunt veroorloven om hogere maandelijkse betalingen te doen, kunt u het zich veroorloven om een kleinere aanbetaling te doen. Heb je al wat ervaringen met grote betalingen zoals Hunkemoller in termijnen betalen of bij andere winkels? Dan heb je hier al ooit kennis mee gemaakt. 

Houd er rekening mee dat een kleinere aanbetaling er meestal toe leidt dat u meer geld aan rente uitgeeft. Hoewel dit in sommige gevallen de moeite waard kan zijn, zijn rentekosten vaak een onnodige belemmering voor uw persoonlijke financiën. Of u nu besluit al uw geld opzij te zetten of een paar duizend euro te sparen, vergeet niet te doen wat u kunt om uw rentelasten te minimaliseren en uw schulden op tijd af te betalen.

Ons team van onafhankelijke experts verdiepte zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

 

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/