Bloghopper
Image default
Financieel

Hoe kies je de juiste verzekering

Hoe kies je de juiste verzekering 
Yes het is weer de tijd om je zorgverzekering te kiezen. Hierbij is het belangrijk dat je van tevoren weet welke stappen je moet doorlopen. Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat onder een zorgpakket valt. Bestudeer hiervoor goed het basispakket en vervolgens het aanvullende pakket. Daarna is het zaak om de juiste balans te vinden tussen weinig risico aan de ene kant en te voorzichtig zijn aan de andere kant. Dit heeft met name te maken met de hoogte van je eigen risico en met de aanvullende opties die je kan kiezen bij het samenstellen van je zorgpakket.   

Veranderingen en stabiliteit 
Misschien dat je wel eerder een zorgverzekering hebt afgesloten en graag wilt blijven bij degene waar je nu zit. Toch is het zo dat deze stabiliteit geen veranderingen uitsluit. Ieder jaar is het zo dat de verzekering een stukje duurder wordt om inflatie te compenseren. Verder stijgen de zorgkosten ieder jaar een beetje. Dit is een van de zaken die niet stabiel zullen blijven maar waarschijnlijk gaan veranderen voor jou. Verder kan de verzekeraar ervoor kiezen om wijzigingen door te voeren onder de polis. Check hiervoor de voorwaarden en het zorgpakket van de desbetreffende zorgverzekeraar.   
 
Basispakket en een aanvullend pakket 
Bij het basispakket is het belangrijk dat de zorg die jij kiest aansluit op jouw situatie. Heb je een medische geschiedenis waarbij medische ingrepen in verband met fysieke of mentale klachten vaak voorkomen? Dan moet je eigen risico niet al te hoog zijn. In een tegenovergestelde situatie kan het prima zo zijn dat je ervoor kiest om een hoog eigen risico te hebben. Op deze manier voorkom je dat je te veel premie per maand betaalt.  

 

Keuzes maken 
De beste zorgverzekering staat niet vast. Bij het afsluiten van een zorgverzekering draait veel om het maken van keuzes. Keuzes die moeten aansluiten bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Hier bestaat geen vaste formule voor. De juiste keuze is voor iedereen anders aangezien de behoefte aan zorg voor iedereen anders zijn. Daarentegen kan je wel gebruik maken van websites waarop zorgverzekeringen met elkaar vergeleken worden. Indien je twijfelt tussen verzekeren of niet moet je kijken naar hoe hoog de kosten van eenmalige bedrag zijn. Voor de tandartsverzekering geldt bijvoorbeeld dat de kosten hoger kunnen zijn dan het eenmalige bedrag dat je betaalt om naar de tandarts te gaan.  

 

Op Zeker.com kun je in november weer terecht als je wilt gaan vergelijken.


https://zeker.com/