Bloghopper
Image default
Zakelijke dienstverlening

Polyester sandwichpanelen: een van de meest efficiënte soorten afwerkplaten

Sandwichpanelen van polyester zijn multi-inzetbaar

Sandwichpanelen van polyester zijn al jarenlang steeds populairder aan het worden. De panelen worden vooral toegepast als dakbedekking op bedrijven, als fabrieksdak, op schuurtjes en op woningen. Maar ook kunnen sandwichpanelen gebruikt worden om trailers, pick-up-trucks, wanden, gevels en muren van bedekking te voorzien. Wat deze sandwichpanelen precies zijn en waarom de keuze voor dit type polyester panelen aantrekkelijk is, wordt hieronder uitgelegd.

Sandwichpanelen: uitstekend geïsoleerde systeemplaten

Een sandwichpaneel is een plaat die bestaat uit drie lagen. De binnenste laag is gemaakt van kunststof met een zeer compacte celstructuur. De polyester binnenlaag wordt aan beide zijden afgedekt met dunne metalen platen en vormt zo een sterk geheel. Door de binnenlaag isoleren polyester sandwichpanelen uitstekend.

Panelen waarmee veel toepassingen mogelijk zijn

Met sandwichpanelen van polyester zijn veel toepassingen mogelijk. Vooral bouwbedrijven gebruiken steeds massaler sandwichpanelen als dakmateriaal. Maar ook kunnen de panelen ingezet worden om wanden, bedrijfspanden, bussen en vrachtwagens strak mee af te werken. Het paneelmateriaal is erg licht en daarom zeer goed bruikbaar voor uiteenlopende doeleinden.

Lekker snel te monteren

Doordat de panelen zo licht zijn, zijn ze gemakkelijk te vervoeren en te verplaatsen. Het licht gewicht is ideaal om de platen te gebruiken als dakbedekking. De sandwichpanelen sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor ze gemakkelijk vast te maken zijn en tegelijk ook prima isoleren. Laat een particulier het installeren uitvoeren door een bedrijf, dan is hij/zij qua arbeidsloon voordelig uit omdat de platen snel aangebracht kunnen worden. De snelheid waarmee met de platen gewerkt kan worden, levert dus altijd wel iets op!

Bestand tegen vocht, kou en warmte

Het zijn met name de thermische en isolerende eigenschappen van sandwichpanelen die geliefd zijn. Door de kunststof binnenkant wordt de kou geweerd en wordt warmte vastgehouden. Met sandwichpanelen als afwerkmateriaal of daklaag kunnen gebruikers aanzienlijk besparen op de energierekening.

Tal van stijlen mogelijk

Sandwichpanelen zijn in allerlei vormen, patronen en meerdere kleuren verkrijgbaar. De panelen kunnen dan ook in elk bouwsysteem geïntegreerd worden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de plank misslaat met deze bouwpanelen.