Bloghopper
Image default
Financieel

Bespaar direct op je zakeijke kosten

Particulier of zakelijke internetbundel

Dat zakelijke kosten fiscaal kunnen worden verrekend is bij veel mensen wel bekend. Laptops en bureaustoelen worden massaal afgetrokken. Wat veel mensen echter niet weten is dat internetten en telefoneren ook een btw voordeel op kunnen leveren. Het internet- of telefoon abonnement thuis wordt in veel gevallen ook zakelijk gebruikt en dus mag je deze kosten als ondernemer (deels) aftrekken. Datzelfde geld overigens voor een mobiel abonnement.

Nieuwe of bestaand abonnement?

Je hoeft geen nieuw abonnement af te sluiten om deze fiscaal te mogen verrekenen, maar het is wel het makkelijkste om dit te doen. Er zijn verschillende internet aanbieders die speciaal voor ondernemers zakelijke abonnementen aanbieden, zoals Ziggo zakelijk, KPN zakelijk en Vodadfone zakelijk. Een zakelijk abonnement biedt vaak verschillende voordelen, zoals een snellere verbinding, firewalls en back-up opslag.

Het is ook mogelijk om je huidige abonnement (deels) af te trekken. De belastingdienst kijkt niet naar hoe abonnementen in de markt worden gezet. De naam van het pakket is dus niet van belang. De belastingdienst kijkt vooral naar hoe een abonnement wordt gebruikt. Het is dus belangrijk om bewijsmateriaal te bewaren. Een keertje online zoeken naar zakelijke verzekeringen is helaas niet genoeg om de kosten voor internet af te kunnen trekken, maar dit kan wel wanneer je het internet dagelijks gebruikt voor e-mailverkeer en het bijhouden van de boekhouding. Daarnaast ben je als ondernemer verplicht om periodiek aangifte te doen van de btw en inkomstenbelasting. Als je hierbij gebruik maakt van de internetaansluiting thuis heb je gelijk bewijs dat je internetaansluiting noodzakelijk is voor je onderneming.

Particulier of zakelijk bankrekening

Niet alleen een internet abbonnement kun je als zakelijke kosten beschouwen, ook een bankrekening kun je zowel particulier of zakelijk nemen. Wanneer is dit nou handig? Direct zou je het kunnen zien als een niet hele grote bespaarpost, je betaalt namelijk 60 euro per jaar. Pas als de boekhouder het overzicht wil van al je betalingen en kosten, is een zakelijke rekening de uitkomst. Mocht je dit willen is het verstandig om even wat zakelijke rekeningen te vergelijken op zakelijke rekening openen .nl. 

https://zakelijke-rekening-openen.nl