Bloghopper
Image default
Cadeau

Deze kraamcadeaus bestel je vanuit je luie stoel

Je hebt negen maanden de tijd gehad om uit te kijken naar het leukste cadeautje voor deze baby. Zoeken, twijfelen, welk geslacht wordt het, is dit wel leuk, straks hebben ze het al… Allemaal dingen die door je hoofd gaan. Je wil natuurlijk wel goed voor de dag komen met een mooi en origineel kraam cadeau voor de kleine

De beste geschenken om mee op kraamvisite te nemen, bestel je gewoon vanuit je luie stoel. Ja die grote webshops waar je altijd je moderne kleding en hippe sneakers koopt hebben ook hele leuke dingen voor baby’s. En voor moeders, want die wil je natuurlijk ook niet vergeten in het hele cadeau-gebeuren.

Maak het jezelf niet al te lastig en volg deze stappen:

1. stel een budget vast

Zonder een budget ga je alle kanten op en kan je straks uiteindelijk helemaal niet kiezen. Een budget vaststellen betekent niet dat je cheap bent. Wel dat je je kan focussen op een bepaald segment van kraamcadeaus die straks op je scherm verschijnt. Een budget kan namelijk ook 1.000 euro zijn. Het geeft alleen maar aan binnen welke range je dan gaat zoeken. Of het sokjes worden of een nieuwe kinderwagen.

2. kies een categorie uit

Als je je budget weet, dan je bekijken in welke richting je wil gaan zoeken. Ben je gek van babykleertjes? Dan is dat jouw categorie. Wil je liever speelgoed of iets voor de inrichting kopen, dan kies je daarvoor. Het is geen must, maar geeft je wel een goede richting om te kijken in welke shops je straks kan bestellen.

3. selecteer maximaal drie webshops

Ok, je hebt een budget van 75 euro om een kraamcadeau voor je kleine nichtje te kopen. Je wil dat uitgeven aan kleertjes en als je daar op Googelt krijgt je natuurlijk 100.000 hits. Kies dan voor een bepaald merk of een bepaalde shop en breng het aantal shops dat je gaat bezoeken tot drie. Denk aan Bijenkorf, Zalando en Wehkamp.

4. kijk naar de levertijd en verzendkosten

Bij het vaststellen van de shops is het belangrijk om ze met elkaar te kunnen vergelijken. En dat is niet alleen op prijs. Maar denk ook aan de levertijd. Hoe snel heb je je pakje in huis? En hoeveel moet je bijdragen aan de verzendkosten? Dat komt ook bij het bedrag. En wat gebeurt er als je het artikel wil ruilen of retourneren? Kortom: lees goed de verschillende voorwaarden van elke webshop door.

5. kies je kraamcadeau

Het lijkt misschien de simpelste stap, maar het is meteen de lastigste. Keuzes, keuzes, keuzes. Misschien heb je bij elke winkel drie items gevonden en ga je nu bepalen welke van de 9 dingen er binnen je budget passen. Bedenk dat het handiger is om alles bij dezelfde shop te bestellen. Maar in sommige gevallen komt het gewoon beter uit om alles los te bestellen.

6. inpakken

Yay, het belangrijkste deel is gedaan. Nu kan je aan de slag om je kraamcadeautje mooi in te pakken. Kies een lief papiertje met een luxe uitstraling. Dat geeft zo’n cadeau toch net iets bijzonders. Lintjes, strikjes en mooie tape maken het helemaal af. Doe er ook een persoonlijke kaart bij, want dat zegt zoveel meer dan alleen een gekocht cadeau. Sommige winkels pakken het al voor je in. Ik ben daar zelf niet zo’n fan van, want ik wil altijd zien wat is bestel voordat ik het geef. Maar in dat geval kan je ook het papiertje voorzichtig losmaken.

Conclusie

Zie je, een origineel kraamcadeau bestellen hoeft helemaal geen mission impossible te zijn. En vanauit je luie stoel kan je daar in een paar verloren uurtjes helemaal induiken. Klik, klik en binnen een dag ligt je pakje op de mat. Heb je daar nou zo lang tegenop gekeken? Probeer bij je selectie niet teveel alle kanten op te gaan (of teveel meningen te raadplegen), want dat zorgt gegarandeerd tot keuzestress. Iets moois meenemen als je op kraamvisite gaat is geweldig en eigenlijk ook wel een must. Maar je aanwezigheid en gezelligheid is natuurlijk veel belangrijker. Lekker babyknuffelen binnenkort!