Bloghopper
Image default
Beauty en verzorging

Reverse Balayage: de haarkleurtrend van 2018?

Als je de haartrends in 2017 een beetje gevolgd hebt, dan ontkwam je niet aan de Balayage trend.  Maar eerlijk is eerlijk, we zijn er wel een beetje mee doodgegooid.  En dat geldt zowel voor kappers als voor iederen die zijn haar kleurt. Maar nu is er een gloednieuwe haartrend, geïnspireerd op dezelfde balayage techniek: “reverse balayage”.  De handgekleurde golven in lang haar, maar in plaats van donker bij de kruin en licht bij de uiteinden van het haar, nu dus… andersom!

Wat is Balayage?

Iedereen die ooit al een haarkleur ‘au natural chic’ geprobeerd heeft, weet dat dit niet de makkelijkste klus is voor onze kappers. Om je haardos een tintje lichter of donkerder te maken én het naturel te laten lijken, daar heb je tijd en expertise voor nodig. Warrige golven met zonovergoten highlights die lijken op het resultaat van een vakantie naar Saint-Tropez, we zijn er allemaal jaloers op. Maar eigenlijk zijn dat kunstzinnige highlights, want geloof ons, echt niemand heeft van nature zo’n mooie haarkleur. Nu we te horen kregen dat er een nieuwe techniek was om naturelle sunkissed highlights te krijgen, stonden onze oren wagenwijd open. 

 

En reversed Balayage?

Natuurlijk hebben we de reverse balayage voor het eerst gespot in de VS. De reverse balayage keert de gewone Balayage om: we zien nu goud-blonde wortels aan de bovenkant van het haar en de donkere bruine tips aan de onderkant van het haar.  Balayage is een Frans woord voor ‘veeg’. De kleurtechniek is ontwikkeld in de 70-iger jaren en wordt met de vrije hand opgebracht, dus niet met folies. Deze techniek geeft je haar een super natuurlijke look, doordat het diepte en dimensie creëert. Maar met de reversed balayage keren we de kleurtrend dus om: licht van boven en donker aan de onderkant. 

Reverse balayage: hoe werkt het?

Reverse Balayage krijg je door te beginnen met een blonde basis en dan worden de normale balayage technieken toegepast met donkere kleuring. Top colorist Loesje van LysandroCicilia hairstyles vertelt: “De donkere kleur wordt met kwast en verf met de hand aangebracht vanaf ongeveer halverwege de lengte van het haar”. Waar bij de normale balayage blond ontkleurd wordt, gebruiken we bij de reverse ombre dus bruine verf. “Deze look overdrijft het effect van wat de zon op met je haarkleur doet: touched by the sun.”

Kijk anders hier voor meer foto’s en uitleg.