Bloghopper
Image default
Beauty en verzorging

Kersttradities

Kerst is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Er zijn veel tradities die mensen naleven en het is een tijd van saamhorigheid en liefde. Er zijn een paar kenmerken van de kerst die onmisbaar zijn om er een mooie tijd van te maken. Ondanks dat iedereen kerst op zijn of haar eigen manier viert, zijn er vaak toch veel overeenkomsten. Sommige tradities worden over de hele wereld gevierd en anderen zijn erg uniek en zijn veel persoonlijker. In dit artikel wordt er wat verteld over de verschillende tradities over de hele wereld. 

De bekendste traditie is toch wel de kerstboom. Bijna ieder huishouden heeft er in de maand december wel één in de huiskamer staan. De meeste mensen hebben een echte, maar als je dit te veel rotzooi vindt, kun je ook gewoon op internet een kunstkerstboom kopen. Veel mensen hebben een kunstkerstboom omdat e het zonde vinden om elk jaar gel uit te geven aan een nieuwe kerstboom. Een neppe kerstboom is een investering. Hij kost eerst veel geld, maar je bespaart ook geld door de neppe elk jaar op nieuw te gebruiken. Een kant en klare kerstboom hoef je niet eens meer op te tuigen 

Een andere traditie die wereldwijd wordt gevierd is het kerstdiner. Bij sommige families is het op de eerste kerstdag, maar bij andere op de tweede en bij sommige families hebben ze op beide dagen een kerstdiner. Met de hele familie rond de tafel die helemaal vol staat met lekker eten. ‘S ochtends lekker de tafel dekken en met het hele gezin aan het kerstontbijt is ook iets wat veel mensen doen met de kerst. Niet iedereen houdt van de kerst en vieren het wat minder uitgebreid. Dit is natuurlijk ook prima. Niet iedereen houdt van dezelfde dingen, maar voor mij is kerst de mooiste tijd van het jaar! 

https://www.xmasdeco.nl/