Bloghopper
Image default
Dieren

Hoe leren honden? – Een beetje theorie om je training te helpen

 

Je opent de deur naar je huis, moe van een lange dag. Terwijl je door je deur stapt, steun je voor impact.

Bailey, je uitbundige Labrador-lichaam slaat je met de vreugde van een linebacker die de game-winnende tackle maakt. Je valt en beschermt je gezicht tegen de kwijlende druppels die naar beneden druppelen terwijl je overwoekerde puppy over je heen staat en probeert je oogballen te likken.

“Bailey! Nee! “Je schreeuwt door de kwijlende douche, terwijl je probeert je houvast en waardigheid te herwinnen.

Bailey danst om je heen, tong hangt, en springt weg als je opjaagt.

Inhoud & Snelle navigatie

    Niet dezelfde lingo spreken
    Call of the Wild Logic
    Frequent Harsh Punishment vernietigt vertrouwen
    Trein met behulp van wilde wijsheid – Alleen honden Doe wat werkt
    Tijd is alles
    Terug naar Bailey

Niet dezelfde lingo spreken

Terwijl je rond de tafel racet en probeert je ongehoorzame wijk te omheinen, vraag je je af waarom ze niet de boodschap heeft gekregen dat je haar gepersonaliseerde welkom haat, namelijk speekselaanvallen thuis. Je bent tenslotte boos geweest elke keer dat ze dit gedrag heeft gedaan. Waarom snapt ze het niet?

Om het nog beter te maken, de “groeten” worden erger. Wat begon met de leuke actie van dansen om je heen is nu gevorderd naar de body-slamming stage. Als het gedrag niet stopt, is de volgende handeling van Bailey misschien om je op te pikken en je als een bot in de achtertuin te begraven.

Veel mensen zijn perplex wanneer ze het gedrag van hun hond niet lijken te kunnen veranderen. Helaas, omdat ze niet begrijpen hoe honden leren, versterken ze onbewust het zeer slechte gedrag dat ze proberen te corrigeren.


Call of the Wild Logic

Terwijl we ons de harige pups aan onze voeten voorstellen als verwende puppy’s, dragen ze in feite het DNA en denken ze aan wilde wolven.

Omdat wolven elke avond om zes uur geen gegarandeerde volledige voedselschalen hebben, hebben ze de neiging om heel anders naar het energieverbruik te kijken dan de moderne mens.
Herhaal wat je beloont

In de geest van de wolf is elke actie alleen maar de moeite waard om te herhalen als ze een positieve uitkomst krijgen. Het achtervolgen van een prooi verbrandt bijvoorbeeld veel energie. Maar als ze de prooi vangen, eten ze. Het avondeten is een positieve beloning voor verhongeren; dus ze blijven dit gedrag herhalen.

Honden worden op dezelfde manier bedraad. Ze proberen verschillende gedragingen en blijven die herhalen die goede dingen teweegbrengen. Als hun inspanningen een slecht of neutraal resultaat opleveren, zullen ze het niet langer doen. Energie is immers duur in het wild. Waarom verspillen we kostbare calorieën aan gedrag dat leidt tot uitkomsten waar niets verbetert, of misschien zelfs het leven verergert?
Reward Repetition Creëert Leren

Hoewel dit principe klopt, duurt het vaak een paar herhalingen om in de hondenkennis te vervallen. Immers, als een wolf achter een hert aanrent en het hert wegrent – een negatief resultaat in de geest van de wolf – zou de wolf verhongeren als hij bij deze eerste poging gewoon op zou geven. Daarom hebben wolven vaak meerdere consistente gevolgen nodig gedurende een lange periode om een ​​volledige gedragsverandering tot stand te brengen.

Hetzelfde geldt voor uw hond. Als u een gedrag probeert te veranderen, moet u misschien geduld oefenen en positieve versterking herhalen of ervoor zorgen dat het gedrag meerdere malen leidt tot een ongewenst of neutraal resultaat voordat uw pup het bericht ontvangt.
Frequent Harsh Punishment vernietigt vertrouwen

Sommige mensen nemen hun toevlucht tot zeer extreme correcties. Echter, dit soort pijnlijke straffen, terwijl ze zeer effectief kunnen zijn in het zeer snel stoppen van ongewenst gedrag, verslechteren ook de relatie die je werkt om met je hond tot stand te komen.

Wanneer je je hondenpartner pijn doet, verbreek je hun vertrouwen. Over-the-top discipline kan angst of emotionele schade veroorzaken, wat kan leiden tot andere gedragsproblemen. Het is veel beter om goed gedrag te belonen en slecht gedrag te negeren of om te leiden.

Wanneer u de omgeving van uw hond blijft beheersen, zodat goed gedrag is ingesteld voor succes en beloond, en slecht gedrag niet gemakkelijk wordt bereikt en de hond geen voordeel oplevert, kunt u een modelgenoot maken.
Trein met behulp van wilde wijsheid – Alleen honden Doe wat werkt

Het gedrag van uw hond werkt op de wildernisprincipes van alleen maar doorlopende acties die goede dingen tot stand brengen. Als je dit eenmaal begrijpt, kun je trainen met behulp van principes die logisch zijn voor het hondenbrein.

Als uw hond bijvoorbeeld de gevaarlijke gewoonte heeft om auto’s te achtervolgen, moet u dit oplossen door eerst te zorgen dat hij niet van de lijn af is om deze gevaarlijke stunt nog langer te doen.

http://labradoropvoeden.nl