Bloghopper
Image default
Dieren

Wat zijn de beste boilies voor het vissen op karper?

Wanneer je honderd karper vissers naast elkaar zou zetten en zou vragen: wat is de beste boilie? Dan zul je waarschijnlijk 90 verschillende antwoorden krijgen. Dit komt doordat elke visser een andere mening heeft over wat volgens hem de beste boilies zijn. Het bepalen van de beste boilies verschil ook gigantisch per water waar gevist wordt. Zo is het een wereld van verschil of jij op een gigantische rivier aan het vissen bent of dat jij op een heel klein dressuur watertje vist.

Er zijn een aantal bekende discussiepunten voor het bepalen van de beste boilies voor het vissen op karper. Allereerst spelen de grondstoffen van de boilies een belangrijke rol. Wanneer een boilie uit kwalitatief hoogwaardige grondstoffen bestaat, waar de karper belangrijke voeding uit kan halen, zal hij voor dit voer terugkomen. Daarnaast is voor veel karper vissers de hardheid van een boilie erg belangrijk. Dit is natuurlijk ook weer erg afhankelijk van het water waar je op vist. Vis je op groot en ruig water, dan zet je liever een harde boilie in waarvan je weet dat hij de gehele nacht zonder enige probleem aan  de hair blijft zitten. Veel vissers op dressuurwater gebruiken daarentegen liever zachtere boilies zodat deze sneller door de karper gegeten worden.

Een ander punt voor het bepalen van de beste boilies is de flavour van de boilie. Waar de ene karper vissers vindt dat flavour geen toegevoegde waarde heeft voor het vissen op karper, zweren andere karper vissers heilig bij bepaalde flavours. Wanneer je kijkt naar vroeger, waar karpers met een simpel stukje aardappel of brood gevangen werden, zou je inderdaad denken dat die flavours overbodig zijn. Toch zijn er al veel gevallen bekend waarbij bepaalde flavours voor geweldige vangsten hebben gezorgd tegenover karper boilies die geen flavours bevatten.

Het blijft dus een lastige kwestie om de beste boilies te vinden voor het vangen van veel karpers. Uiteindelijk zul je met elke boilies wel karper kunnen vangen, maar toch zie je dat er ontzettend veel verschil in kwaliteit kan zitten. Wil jij toch op zoek naar de beste boilies die goed bij jouw visserij passen? Dan is er maar één manier die echt werkt: testen, testen en testen. Koop van verschillende bedrijven een klein verpakking en beoordeel zelf bij welke boilies jij de beste vangsten hebt. Wat misschien nog wel belangrijk is: Kies de boilies waar jij vertrouwen in hebt.