Bloghopper
Image default
Dieren

Even snel vissen na het werk

Het is donderdag 16:00u en de zin om te werken is minimaal. Gelukkig heb ik de luxe om verloren uren later in te halen, dus de weg naar de auto is snel gevonden. In de achterbak staat nog een bakje mais en 3-delige penhengel. Deze karperhengel is lekker klein in vervoer en past makkelijk in een hoek van de achterbak. Voor momenten als deze ideaal als de drang om te vissen te groot is geworden om anders productief te zijn. Langs de weg naar werk liggen enkele kleine parken en poldersloten. Voor nu een leuk strijdtoneel om struinend de karper en brasem te belagen. 

In het park dicht bij het werk blijkt geen teken van leven. Van veraf zag het er toch veelbelovend uit. Zo zie je maar dat het goed is om meer wateren te bezoeken om de vis te kunnen vinden. Het 2e park laat 2 kleine schubs zien en 3 brasems. Ze lijken niet echt geïnteresseerd in het voer. Het grote aanbod aan natuurlijk voedsel kan hier de oorzaak van zijn. Veel insecten schieten over het water en in de kanten zijn veel slakken en mossels te zien. Eigenlijk alles wat een karper nodig heeft om groot en gezond te worden. Vandaar ook de verbazing dat er eigenlijk weinig interessante vis gevonden wordt. 

Bij aankomst bij een kleine poldersloot wordt ik echter verrast door de vele tekenen van leven. Snel de penhengel optuigen en bakje mais in de hand. Een viskoffer met klein materiaal gaat het schepnet mee in, wand een tas ontbreekt helaas. Ongeveer 20 meter verder zie ik de eerste golven van een redelijk formaat karper opduiken. Zo ver van de kant als mogelijk sluip ik naar voren. Gelukkig heeft de karper niet opgemerkt en aast vervolgens actief verder. Dit blijkt uit de grote bellenplakkaten die links en rechts ontstaan. Met een simpele onderhandse worp gaat de mais met dobber te water. Even lijkt de karper geschrokken aangezien de aasbellen stoppen. Gelukkig zie ik het spoor doortrekken en langzaam richting dobber. Nog geen 10 seconden later schiet de pen onder en sla ik aan op een grote karper. De sloot wordt geheel omgeploegd en de vismolen schreeuwt het uit. Zelfs moet ik de karper achterna om te voorkomen dat er teveel waterplanten op de lijn opstropen. Na een dikke 10 minuten kan ik de karper dan toch scheppen. Met 14kg een fantastische vis en zeker op deze kleine sloot. Bijzonder te zien dat goed uitziende plekken niet altijd de mooiste vissen opleveren. Dat biedt weer nieuwe kansen voor de komende poldersloten. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/