Bloghopper
Image default
Financieel

Hoe kan je een lening oversluiten?

Een lening oversluiten is goed mogelijk. Je gaat dan op zoek naar een manier om het geleende bedrag dat je nog open hebt staan op een meer voordelige manier te kunnen aflossen in het vervolg. Dit is een methode die vaak gekozen wordt. Het is alleen wel zaak om goed op te letten hoe je dit aanpakt. In de eerste plaats is het altijd belangrijk om te zoeken naar de laagste rente. Alleen op die manier profiteer je echt van het oversluiten. Hoe groter het verschil tussen je huidige rente en de nieuwe rente is, hoe beter dat ook is.

Eén of meer leningen?

Een lening oversluiten is niet alleen een manier om de kosten beter in de hand te houden. Het is ook een manier waarop je er zeker van kunt zijn dat je meer overzicht in het leven krijgt. Zo kan je bijvoorbeeld twee kleinere leningen die je hebt lopen samen oversluiten in één grotere lening. Let op, want de kostenfactor is nog altijd van belang. Je moet dus wel zorgen dat je ook voordeliger uit bent wanneer je de leningen gaat samenvoegen. Alleen maar alles bij elkaar voegen is op zich geen voordeel natuurlijk.

Eerder van de lening af

Een ander belangrijk voordeel van een lening oversluiten is dat je er veel eerder klaar mee kunt zijn. Het is namelijk ook zo dat je op andere voorwaarden dan de rente alleen een voordeel kunt boeken. Dan denk je bijvoorbeeld aan de kortere looptijd. Eigenlijk is dit ook net zo belangrijk als de keuze voor een lagere rente. Wanneer je sneller klaar bent met aflossen, dan is dat natuurlijk ook gewoon een voordeel. Let goed op dat je dan in de eerste periode misschien hogere bedragen kwijt bent aan de aflossing.

Een andere vorm van lenen

Tot slot kan je met een lening oversluiten natuurlijk ook de leenvorm veranderen. Waar je eerst aan een specifieke lening vast zat, kan je er dan een persoonlijke lening van maken. Dat is interessant, want je zorgt er op die manier voor dat je meer flexibiliteit hebt. Waardoor de lening ook wat minder zwaar op je lasten zal drukken. Dat geldt zeker wanneer je ook de voorwaarden zoals hiervoor besproken op een goede manier erin meeneemt. Het is altijd verstandig om te kijken naar de mogelijkheden die er liggen om naar een persoonlijke lening te gaan.

Kijk op de website van Findio voor meer info over dit onderwerp.

 

https://www.findio.nl/lening-oversluiten