Bloghopper
Image default
Beauty en verzorging

Bovenooglidcorrecties en de procedure

Een cosmetische ingreep is niets om je voor te schamen. Iedereen wil er graag goed uitzien en een klein beetje hulp van buitenaf is nooit verkeerd. Daarom mag je jezelf best een beetje verwennen en gaan voor die ene ingreep waar je al zo lang op zit te wachten. Dit kan bijvoorbeeld het laten verrichten van bovenooglidcorrecties zijn. Deze ingrepen zijn tegenwoordig populair vanwege de lage ingrijpendheid, maar ook vanwege de verbluffende resultaten. Bovendien is het zo dat je dit kunt doen vanwege cosmetische redenen of vanwege functionele redenen. Als je last hebt van weinig zicht en/of vermoeide ogen, kan dat soms komen door hangende bovenoogleden. In deze blog vertellen we je hoe dan ook alles over bovenooglidcorrecties en de procedure die daarbij komt kijken.

Waar je aan moet denken bij bovenooglidcorrecties

Allereerst is het belangrijk om een beetje een beeld te krijgen bij bovenooglidcorrecties. Het begint natuurlijk allereerst met een grondige intake. Je verwachtingen, je medische status, de mogelijkheden, de procedure en ga zo maar door; het wordt allemaal uitgebreid doorgesproken. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat bij bovenooglidcorrecties er alleen sneetjes worden gemaakt in de bovenste oogleden. Deze incisies worden meestal in de plooi van het ooglid gemaakt. Op deze manier ontstaat er een litteken dat eigenlijk niet zichtbaar is. Nadat dat is gedaan, wordt er het overtollige huid en/of vet verwijderd dat de problemen veroorzaakte. Nadien wordt de incisie gehecht en klaar is kees! De hele procedure wordt volbracht met een plaatselijke verdoving.

De gevolgen

Nu je weet hoe de procedure van bovenooglidcorrecties eruitzien, is het belangrijk dat je je bewust bent van de gevolgen. Hoe de resultaten er precies uitzien, is van persoon tot persoon verschillend. Dit is handig om met de behandelend arts te bespreken. Hij of zij kan je vertellen wat er komt kijken bij de procedure en wat van invloed is op het resultaat. Bovendien is het goed om te weten dat een medische of cosmetische ingreep altijd gepaard gaat met risico’s. Bij bovenooglidcorrecties zijn deze risico’s gelukkig heel klein; het is een minieme ingreep en er is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Zoek hoe dan ook wel een goede kliniek uit zodat je in goede handen bent en je de kans op de ongewenste gevolgen minimaliseert. Daarnaast raden we je altijd aan om goed na te denken over een dergelijke ingreep; ga niet over één nacht ijs!

De nasleep van de correctie

Heb je eenmaal de bovenooglidcorrecties gehad? Kijk dan goed naar de instructies die je arts je gegeven heeft. Als je deze instructies goed opvolgt, is de kans op bijwerkingen het minst groot en de kans op het behalen van het gewenste resultaat het grootste. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het vermijden van drank en tabak. Bovendien is het minimaliseren van stress, het verbeteren van je voedingspatroon en het goed slapen altijd een goed idee. Kijk daarnaast goed naar wat voor jou oké voelt in de dagen na de ingreep; neem een beetje rust en put jezelf niet te veel uit.

Voor meer informatie, bezoek de website van ABC Clinic.