Bloghopper
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alles wat je moet weten van gasdetectie

In sommige bedrijven komen situaties voor die gevoelig zijn voor gas. Soms wordt er met bepaalde stoffen of vuur gewerkt waardoor dampen en gassen ontstaan die erg slecht kunnen zijn voor de gezondheid van de mensen die ermee werken. De veiligheid van zo’n situatie moet worden gegarandeerd door het bedrijf waarin deze voorkomt. G4S Safety Solutions kan je helpen met middelen om deze situaties zo veilig mogelijk te houden voor medewerkers. Zij kunnen middelen leveren voor zowel detectie van gas als bescherming van de medewerkers. Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de middelen die geleverd kunnen worden aan je bedrijf: https://www.g4ssafetysolutions.com/nl/product-categorie/gasdetectie-nl/pid-meters-nl/.

Verschillende soorten gasdetectie

Om gas te kunnen detecteren zijn er verschillende soorten meters mogelijk. Zo heb je single gas en multi gas meters, PID en stand alone gasdetectors. De PID meters worden heel veel gebruikt in de branche en kunnen Vluchtige Organische Stoffen meten. Gassen zoals benzeen, alcohol, toluleen, diesel enzovoort kunnen met deze meters worden gemeten. Voor elk gas is een veiligheidslimiet vastgesteld. De PID meter kan meten of een situatie nog veilig is en voor hoe lang. Deze meters zijn in zowel single gas als multi gas verkrijgbaar. Elke situatie is natuurlijk anders. Het is daarom van belang om je eerst goed te laten adviseren door experts van G4S. Zo weet je zeker dat je de juiste apparatuur aanschaft voor jouw specifieke situatie.

Adembescherming voor medewerkers

Om onveilige situaties te voorkomen kun je altijd adembescherming voor je werknemers gebruiken. Ook al zijn de hoeveelheden gas nog veilig kun je beter geen enkel risico nemen. Ook middelen voor adembescherming zijn te krijgen via G4S. Al deze middelen kunnen de veiligheid van de werkomgeving in je bedrijf vergroten. Als je advies nodig hebt over producten of over jouw specifieke situatie kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met G4S Safety Solutions.