Bloghopper
Image default
Auto’s en Motoren

Zijn leaseauto’s de toekomst op de weg?

Op dit moment zijn vrijwel alle auto’s op de Nederlandse weg eigendom van de persoon die achter het stuur zit. Toch zou dit in de toekomst wel eens kunnen veranderen. Met de opkomst van zelfrijdende auto’s en goedkope taxidiensten doemt in de verte een scenario op, waarbij auto’s gebruikt kunnen worden als een nieuw soort van Openbaar Vervoer.

Leaseauto’s

Mensen die nu een leaseauto rijden, dus er eentje huren voor een bepaald bedrag per maand, doen dit vrijwel altijd omdat ze hun auto zakelijk gebruiken. Op deze manier kunnen ze het leasebedrag aftrekken van de belasting en dus heel goedkoop zakelijk rijden. Inmiddels begint de leasemarkt voor particulieren ook een beetje op gang te komen, al is het vooral nog iets voor mensen die daar bewust in willen investeren. Een leaseauto heeft tenslotte een aantal voordelen ten opzichte van een eigen auto. Bij schade draai je niet zelf voor de kosten op, om de twee jaar kun je jouw auto gratis inwisselen voor een nieuw exemplaar en aan de hand van je budget kun je zelf kiezen wat voor auto je wilt. Zo kun je een Citroen Berlingo leasen, of juist een dikke Mercedes. Het is helemaal jouw keus.

Een nieuwe markt

De leasemarkt kan totaal veranderen als je een auto ineens niet meer per maand hoeft te huren, maar er een abonnement op kan nemen. Hiermee betaal je alleen de ritten die je echt maakt. Wanneer je de auto niet nodig hebt, kan de eigenaar van deze zelfrijdende auto de auto hem natuurlijk ook gebruiken voor andere abonnementhouders. Wanneer je een auto op deze manier kunt delen, kunnen de kosten voor een leaseauto nieuwe stijl natuurlijk ook flink naar beneden. De grote vraag is op dit moment vooral hoe lang het nog gaat duren voordat deze toekomstdroom ook echt werkelijkheid wordt.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen