Bloghopper
Image default
Auto’s en Motoren

Fiscale gevolgen bij het leasen van een Volkswagen Caddy

Wanneer je een Caddy wilt leasen, is het verstandig om je te verdiepen in de fiscale consequenties. Privé de Volkswagen Caddy leasen heeft geen fiscale gevolgen, omdat de leaseauto niet als jouw inkomen wordt gezien. Dit is echter wel het geval wanneer je in een Caddy van de zaak rijdt. In dat geval moet je een gedeelte aan inkomstenbelasting betalen wanneer je de wagen ook gebruikt voor privédoeleinden.

Bijtelling Wanneer je van je werkgever de Volkswagen Caddy mag gebruiken, of deze least als ZZP’er, wordt dit door de belastingdienst gezien als loon in natura. Als je de auto niet privé gebruikt is er niets aan de hand en vindt er geen bijtelling plaats. Wanneer je meer dan 500 kilometer per jaar rijdt voor privédoeleinden dan moet de werkgever wel bijtelling rekenen.  Woon-werkverkeer wordt niet gezien als privé kilometers. Bij meer dan 500 kilometer per jaar rijden voor privégebruik wordt de Volkswagen Caddy belast en is de werkgever verplicht om een percentage bij te tellen op het loon van de werknemer. Die bijtelling bestaat jaarlijks in de meeste gevallen uit 25% van de cataloguswaarde van de Volkswagen Caddy. (Het percentage hangt af van de CO2 uitstoot van de betreffende auto.) Het kan zijn dat het nettoloon lager uitvalt door deze bijtelling.

Belang van registreren Je kunt een ‘verklaring geen privé gebruik’ tekenen om aan te tonen dat je de Caddy niet voor privé doeleinden gebruikt. In alle gevallen is het van belang om een nauwkeurige kilometerregistratie bij te houden, want de belastingdienst kan dit controleren. Hiervoor gebruiken zij onder andere camera-auto’s. Wanneer blijkt dat je ondanks de verklaring geen privé gebruik, meer kilometers hebt gemaakt en/of je registratie is niet volledig of onjuist dan kan de belastingdienst een boete opleggen die kan oplopen tot €5000.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen