Bloghopper
Image default
Auto’s en Motoren

Bedrijfsauto leasen zonder bijtelling

Wanneer je een bedrijfsauto leaset en er minder dan 500 kilometer per jaar privé in rijdt, hoef je geen bijtelling te betalen. Een goede kilometerregistratie is dan wel essentieel om van deze regeling gebruik te maken en de bewijslast ligt geheel bij de bestuurder. Financieel kan je dit veel voordeel opleveren, maar administratief kan het wel veel rompslomp geven. Bedenk liever goed van tevoren of je hier wel voor in aanmerking komt en wees vooral realistisch. Anders kunnen de kosten toch nog aangenaam hoog oplopen.

Bedrijfsauto in eigendom of niet

De meest gebruikte leaseconstructies zijn de operationele lease en de financial lease. Beide geven veel gemak en zekerheid, omdat ze de meeste zaken voor je regelen tegen een vaste leasepremie per maand. Er is echter een belangrijk verschil tussen deze twee vormen. In het geval van een bedrijfsauto die gefinancierd wordt door middel van operationele lease, blijft de auto altijd eigendom van de leasemaatschappij. Je huurt als het ware een complete auto, maar hij wordt nooit van jou. Bij een financial lease is dat juist het tegenovergestelde. De auto is jouw eigendom, maar de leasemaatschappij regelt de zaken er omheen.

Voor- en nadelen van lease

Aan elke leasevorm kleven helaas ook nadelen. Laat je daarom vooraf goed informeren over de inhoud van jouw leasecontract voordat je het tekent. Een bedrijfsauto leasen kan ook van invloed zijn op de balans van je bedrijf en op het werkkapitaal dat je te besteden hebt. Bij sommige leasevormen heb je recht op BTW teruggave van de leaseprijs, bij andere vormen juist weer recht op rente- en investeringsaftrek. Het is dus niet alleen een kwestie van het bedrag per maand dat je kwijt bent. Op de lange termijn kan het je nog meer geld kosten of misschien juist wel opleveren.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/