Bloghopper
Image default
Dienstverlening

Uw zonne-energie is geïnstalleerd, wat nu?

Zonne-energie is eenvoudig

Een van de beste dingen van zonne-energie is dat fotovoltaïsche zonne-energie (PV ) systemen hebben vrijwel geen bewegende delen en hebben daardoor weinig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze correct werken. Maar hier zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden.

Bewaking van uw systeem

De meeste zonnestelselinstallaties worden tegenwoordig geleverd met bewakingssystemen op afstand, zoals eGuage, waarmee u de productie van uw systeem vanuit uw luie stoel kunt controleren. Het is een goed idee om vertrouwd te raken met dit systeem en van tijd tot tijd de prestaties van uw systeem te controleren om er zeker van te zijn dat het goed werkt.

Zelfs als uw zonne-PV-systeem geen eigen bewakingssysteem heeft, heeft uw plaatselijke nutsbedrijf een meter die de energie die u verbruikt en de energie die u opwekt in de gaten houdt. Wanneer de door u geproduceerde energie/stroom groter is dan de hoeveelheid die u nodig heeft, wordt het overschot als krediet naar het elektriciteitsnet gestuurd. Wanneer dit gebeurt, begint de meter achteruit te lopen. Heeft u een probleem gevonden? Ga dan niet zelf sleutelen, op deze manier verloopt de garantie. Meer over weten? Bekijk dan https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/garantie-zonnepanelen 

Het onderhoud van uw systeem

Zonnepanelen vereisen zeer weinig onderhoud. Behalve in zeldzame gevallen, hebben uw panelen over het algemeen geen onderhoud of reiniging nodig. Het stof en vuil dat zich van nature op uw panelen ophoopt, wordt meestal weggespoeld tijdens regenbuien. Het is echter aan te raden om elk half jaar een snelle inspectie van uw systeem uit te voeren om er zeker van te zijn dat niets de panelen heeft belemmerd en dat alle apparatuur in goede staat verkeert. In de meeste gevallen kan dit worden gedaan via uw monitoringsysteem voor zonnepanelen vanuit het comfort van uw huis. Ook zijn de inspectie zonnepanelen kosten vrij laag doordat er gebruik kan worden gemaakt van het monitoringsysteem. 

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/