Bloghopper
Image default
Bedrijven

Nieuwe keuken kopen? Wij hebben 4 tips voor je

Een nieuwe keuken kopen doe je niet elke dag en als je op zoek gaat naar een mooie nieuwe keuken kom je ook tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt. Uit vormen, kleuren, materialen, functionaliteiten en ga zo maar door. Wij snappen dan ook heel goed dat een nieuwe keuken kopen een flinke uitdaging kan zijn. Maar met onze tips wordt het een fluitje van een cent! Wil je weten welke tips wij voor je hebben? Lees dan snel verder.

Maak een wensenlijstje

De eerste tip die wij hebben is om een wensenlijstje te maken met onderdelen die je nodig hebt, graag wilt hebben en die leuk zijn om te hebben. Tijdens het samenstellen van een keuken kom je namelijk al snel tot de ontdekking dat bepaalde keuzes die je maakt een enorme impact hebben op de totaalprijs. Door een wensenlijstje samen te stellen heb je meer houvast in welke onderdelen je wel of niet kiest en kun je veel makkelijker keuzes maken. Je hebt eigenlijk al voor de aanschaf de keuzes gemaakt in wat je wel of niet koopt en laat leveren.

Nieuwe keuken kopen? Kijk goed naar de materialen

Een keuken kan van uiteenlopende materialen worden gemaakt en natuurlijk is het mooi om massieve kastjes te laten monteren en om te kiezen voor een keukenblad van composiet. Maar dan kun je ook flink de portemonnee opentrekken. Je kunt op de kosten besparen door bijvoorbeeld keuzes te maken in de materialen. Je kunt bijvoorbeeld het skelet van de kastjes van stevig MDF laten maken en alleen het voorpaneel in de kleur en het materiaal naar keuze. Dat scheelt enorm veel geld. Een aanrechtblad van fineer is bijvoorbeeld ook ontzettend mooi en kun je in vrijwel iedere stijl en kleur krijgen. Maar het blad van fineer is wel een stuk goedkoper dan een massief blad van natuursteen.

Trek je mond open als je een nieuwe keuken kopen gaat

Nog een belangrijke tip is om je mond open te trekken als je een nieuwe keuken kopen gaat. De verkoper is vanaf het eerste moment je beste vriend, maar houd er rekening mee dat hij of zij zoveel mogelijk geld aan je wil verdienen. Als je alles toelaat, loop je met een dikke offerte de deur uit. Of zelfs met een order waar je eigenlijk niet achter staat. Dus trek je mond open en neem de leiding over het gesprek. En durf te onderhandelen over de prijs. De marges op keukens lopen al snel op tot tussen de 40% en 60% en er is dus genoeg onderhandelingsruimte om de prijs te verlagen. Geloof ook niet alles wat een verkoper zegt en houd jezelf aan het plan dat je hebt. Op die manier is het succes het grootst en loop je straks met een mooie deal de winkel uit.

Pas op voor wurgcontracten

Wat je ook moet weten is dat verkopers een offerte voor je opstellen, maar er wel bij zeggen dat de offerte tot de drempel geldig is. Als je de deur uitloopt om te vergelijken of om erover na te denken, vervalt je deal zogenaamd. Maar dat is natuurlijk onzin. Als je op een later tijdstip terugkeert voor een nieuwe keuken kopen zal de verkoper je ongetwijfeld weer met open armen ontvangen en je weer een goede deal geven. Of de deal geven die je eigenlijk al op zak hebt.