Bloghopper
Image default
Bedrijven

Investeren in Bitcoin

Het kopen van Bitcoin is al jaren een bijzondere investering. Zo kun je er in korte tijd veel geld mee verdienen en kun je alleen zelf Bitcoin aanschaffen. Bitcoin is de allereerste cryptomunt en is veruit de bekendste cryptocurrency. Het is een financiële revolutie die onafhankelijk is van banken. Naast Bitcoin zijn er inmiddels veel meer coins bijgekomen. Denk hierbij aan Ethereum of Dogecoin. Er komen steeds meer coins op de markt waardoor het aantal cryptocurrencies maar blijft groeien. Hierdoor heb je als crypto handelaar ontzettend veel opties om uit te kiezen. Ben jij benieuwd geworden naar het investeren in Bitcoin? In dit artikel leggen wij uit hoe je eenvoudig Bitcoin kunt kopen in slechts 4 stappen.

Een Bitcoin wallet aanmaken

Bitcoin kopen kan op verschillende manieren en is heel eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld Bitcoin kopen bij een online crypto exchange. Er zijn verschillende crypto exchanges waar je voor kunt kiezen, ieder met zijn eigen voordelen en nadelen. Als je uiteindelijk voor een crypto exchange hebt uitgekozen kun je beginnen met Bitcoin kopen. De eerste stap om Bitcoin te kopen is het aanmaken van een eigen Bitcoin wallet. Alle Bitcoin die je koopt komt terecht in je Bitcoin wallet. Een Bitcoin wallet is te vergelijken met een digitale bankrekening, maar dan zonder bank.

Bitcoin kopen

De volgende stap is het kopen van je eerste Bitcoin. Het is verstandig om van tevoren te bedenken hoeveel Bitcoin je wilt kopen. Als je weet hoeveel Bitcoin je wilt kopen kun je dit invullen. Na het invullen wordt in realtime laten zien hoeveel je dat in euro’s koopt. Als je hiermee akkoord gaat kun je op bestellen klikken. Vervolgens is het tijd om te betalen. Afhankelijk van het platform waar je de Bitcoin besteld kun je kiezen voor verschillende betaalmethoden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor iDeal, Bancontact of Paypal. Zodra de betaling bevestigd is wordt jouw Bitcoin gereserveerd en naar jouw wallet verstuurd. 

Jouw identiteit verifiëren

Als je online Bitcoin koopt is het ontzettend belangrijk dat jouw identiteit geverifieerd wordt. Daarom wordt bij de eerste aankoop vaak gevraagd om enkele persoonsgegevens. Zo moet je misschien enkele documenten uploaden, zoals een foto van je identiteitsbewijs, of moet je wat extra gegevens doorgeven, zoals je telefoonnummer en adres. Door jouw identiteit te verifiëren ben je ervan verzekerd dat jij ook in de toekomst veilig en snel Bitcoin kunt kopen.