Bloghopper
Image default
Bedrijven

Een boete rood licht, ontzettend vervelend!

Verkeerslichten vertegenwoordigen uiteraard een ontzettend belangrijke functie. In eerste instantie zorgen ze ervoor dat bestuurders verplicht worden om hun snelheid te minderen. Daarnaast bieden ze zwakke weggebruikers zoals voetgangers, maar ook mensen die met de fiets rijden de mogelijkheid om op een veilige manier over te kunnen stappen. Het is mede omwille van deze reden dat er zo zwaar wordt getild door het rood licht rijden. Ontvang je op een bepaald moment een boete rood licht? Dan spreekt het voor zich dat je graag even zal willen onderzoeken wat je daar nu precies tegen kan ondernemen. Meer daarover ontdek je hieronder op deze pagina. 

Wat maakt een boete rood licht zo vervelend?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de reden waarom het opgelegd krijgen van een boete rood licht zo vervelend is. In eerste instantie spreekt het voor zich dat een dergelijke overtreding als vrij ernstig wordt bestempeld. Dat heeft als gevolg dat je rekening zal moeten houden met een vrij stevige boete. Het spreekt voor zich dat niet iedereen zomaar over de mogelijkheid beschikt om een dergelijk bedrag te missen, integendeel. Dat is natuurlijk al een eerste belangrijk probleem. 

Afhankelijk van het aantal overtredingen is het eveneens mogelijk dat je nog een zwaardere straf opgelegd zal krijgen. Dit kan dus als gevolg hebben dat de financiële gevolgen van je overtreding alleen maar nog ernstiger worden. Hoe dan ook is het dus zeer belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je een vervelende overtreding begaat zoals door het rode licht rijden. 

Door wie is de boete opgelegd?

Heb je een boete rood licht ontvangen? Dan bestaat de kans dat je op z’n minst zal willen overwegen om daar bezwaar tegen aan te tekenen. Op zich spreekt het voor zich dat je dit zou kunnen overwegen. Dit gezegd hebbende is er op dit vlak een belangrijke vraag die moet worden gesteld. Er dient namelijk te worden gekeken naar de persoon of partij die de vaststelling heeft gedaan. Het is mogelijk dat dit is gebeurd door een agent in functie, maar daarnaast is het eveneens mogelijk dat de vaststelling gebeurt door een radar of flitspaal. In het laatste geval zal je helaas tot de vaststelling komen dat bezwaar aantekenen niet zo eenvoudig zal zijn. In het merendeel van de gevallen is het immers zo dat er hierbij geen sprake kan zijn van een echte fout. Is de vaststelling gebeurt door een agent? In dat geval kan er mogelijks wel sprake zijn van een menselijke fout. 

Een boete rood licht betwisten, hoe pak je dat aan?

Heb je een boete rood licht ontvangen? Dan zal je in de praktijk tot de vaststelling komen dat je er bij het willen aantekenen van een mogelijks bezwaar altijd goed aan doet om ervoor te kiezen om eerst even te rade te gaan bij een ervaren jurist. Wanneer je dat doet zal deze jurist in eerste instantie voor je bekijken of je bezwaar aan kan tekenen of niet. Is dat inderdaad mogelijk? Dan zal hij je meteen ook vertellen welke stappen er daar allemaal voor gevolgd dienen te worden. Op deze manier kan je er immers in de praktijk met zekerheid op rekenen dat het bezwaar correct wordt ingediend. 

Wil je informatie over wat anders? Dan kan snelheidsboete ook handig zijn!