Bloghopper
Image default
Gezondheid

Komt u moeilijk in en uit bad? Lees dan deze tips

Veel ouderen hebben moeite om het bad in en uit te stappen. Er zijn echter tegenwoordig hulpmiddelen voor ouderen op de markt die dit een stuk makkelijker maken. Onderstaand een aantal hulpmiddelen die van pas kunnen komen.

Badplank of badzitje
Door een badplank over de rand van het bad te leggen kunt u makkelijk in bad zitten. Ook is het mogelijk om een badzitje in het te plaatsen. Wellicht is het niet mogelijk voor u om uw benen over de rand van het bad te krijgen en zijn onderstaande hulpmiddelen misschien een uitkomst.

Een badlift
In de categorie hulpmiddelen voor ouderen is de badlift een zeer gewild product. Badliften kunnen worden bevestigd aan een muur, aan het plafond of kunnen gewoon op de grond worden geplaatst. Een badlift is opgebouwd uit een standaard met een stoel die te verstellen is. U gaat in het steoelte zitten en vervolgens wordt u in het bad gehezen. Hierdoor hoeven de benen niet te worden gebruikt.

Thermostatische mengkraan
Door gebruik te maken van een thermostatische mengkraan wordt voorkomen dat er te heet water uit de kraan komt. Hierdoor wordt het baden veiliger.

Het plaatsen van een muurbeugel
Door een beugel of steun aan de muur te bevestigen wordt het makkelijker om uit de bad te komen en is ook handig in combinatie met het gebruik van een badlift.

https://senioren-artikel.nl