Bloghopper
Image default
Gezondheid

Haal kracht uit je hoogsensitiviteit

Er is een grote kans dat jij hoogsensitief bent. Het is namelijk zo dat 1 op de 5 personen te maken heeft met hoogsensitiviteit. We gaan het in dit artikel hebben over een aantal symptomen waardoor jij kan gaan herkennen of je hoogsensitief bent. Daarnaast geven we een aantal tips hoe je van hoogsensitief je grootste kracht kunt maken. 

Moe en overprikkeld

Komt het vaak voor dat je heel moe bent, of voel je jezelf overprikkeld? Dan kan het al goed zijn dat je hoogsensitief bent. Het brein van een hoogsensitief persoon kan informatie minder goed filteren. Een hoogsensitief persoon blijft met veel meer bezig. Zo kan het dat je heel veel last hebt van geluid, licht of geuren. Doordat je brein dit niet goed kan wegfilteren blijf jij er maar mee bezig. Stel je voor je bent op een verjaardag. Iedereen op de verjaardag is met elkaar aan het praten. Het enige waar jij mee bezig bent is al het geluid om je heen, eigenlijk weet je niet zo goed wat je moet doen en het liefste wil je weggaan. Als je dit herkent dan ben jij zeker hoogsensitief. 

Een groot inlevingsvermogen

Als je hoogsensitief bent, kan het zo zijn dat jij je enorm in kan leven in andere personen. Als iemand anders iets heel heftigs heeft meegemaakt en daar enorm verdriet van heeft, dan kan het zo zijn dat jij hetzelfde voelt. Iemand heeft bijvoorbeeld enorme buikpijn en heeft daar met jou over gesproken en ineens voel jij ook buikpijn. Dit zijn allemaal tekenen van een heel groot inlevingsvermogen. Het is natuurlijk niet fijn als je soms dit soort gevoelens voelt. Er zijn verschillende trainingen die jou kunnen gaan leren hoe je hier goed mee om kunt gaan.

Haal kracht uit hoogsensitiviteit

Veel mensen zien hoogsensitief zijn als iets negatiefs. Je kunt er juist enorm veel kracht uithalen. Wanneer je kracht uit je hoogsensitiviteit wilt halen, moet je er wel mee leren omgaan. Je moet erkennen dat je hoogsensitief bent. Als je dit kan, dan kan je het als een mooie eigenschap gaan zien. Een hoogsensitief persoon kan bijvoorbeeld heel hard werken en heeft een hele grote creativiteit. Vaak voelen hoogsensitieve personen, planten, mensen en dieren veel beter aan. Jij maakt hierdoor echt connectie met een ander. Je moet hoogsensitiviteit dus niet zien als iets negatiefs, maar iets waar jij mee kan leren omgaan en een prachtig mens door kan worden.