Bloghopper
Image default
Gezondheid

Huidverzorgingstips: Waarom zou je aloë vera gel op je huid moeten smeren?

 Aloë vera wordt om allerlei goede redenen veel gebruikt in cosmetica en schoonheidsproducten. Het heeft anti-virale en anti-bacteriële eigenschappen, en het vermogen om je huid effectief te behandelen. Bovendien staat het erom bekend dat het helpt bij constipatie, diabetes en andere gezondheidsproblemen. Het is een cactusplant die behoort tot de familie der Liliaceae. Aloë scheidt een heldere gel af die, wanneer het van de rest van de plant wordt afgebroken, plaatselijk kan worden aangebracht om wonden te genezen en de huid te kalmeren. Het wordt niet alleen als gel verkocht maar aloe vera capsuls zijn ook online te koop. Kortom, het is een alleskunner die bij iedereen geliefd is. Laten we eens kijken hoe heilzaam aloë vera voor de huid is en welke gezichtspakkingen je kunt gebruiken om van een stralende en gave huid te genieten.

Voordelen van aloë vera voor de huid

1. Aloë vera fungeert als een vochtinbrenger

Aloë hydrateert de huid zonder het een vettig gevoel te geven, dus het is perfect voor iedereen met een vette huid teint. Het helpt ook je huid te kalmeren waardoor het er glad en perfect uitziet.

2. Het helpt tegen zonnebrand

Aloë vera helpt bij zonnebrand door zijn krachtige helende werking op het epitheliale niveau van de huid, een laag die het lichaam bedekt. Aloë vera fungeert als een beschermende laag van de huid en helpt het vochtgehalte aan te vullen.

3. Het bestrijdt veroudering

Aloë vera bevat tal van antioxidanten, waaronder bètacaroteen, vitamine C en E, die kunnen helpen de natuurlijke stevigheid van de huid te verbeteren en de huid verder gehydrateerd te houden.

4. Het bestrijdt acne

Aloë vera heeft ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het bestrijden van acne-veroorzakende bacteriën.

5. Het kan striae helpen verminderen

Naarmate we ouder worden, zet onze huid uit en krimpt als een elastiek, dat is de reden waarom we striae op onze huid krijgen. Het aanbrengen van aloë vera op de huid kan helpen deze te verminderen.

Hoe gebruik je aloë vera voor de huid

1. Aloë vera gel en olijfolie

Neem wat aloë vera gel, olijfolie en wat havermout en meng alle ingrediënten in een kom tot het een pasta vormt. Breng de pasta aan op het gezicht en laat het ongeveer 30 minuten zitten voordat je het afspoelt met koud water.

2. Alleen het aloë vera blad

Schil de buitenste laag van het aloë blad om de gel eruit te schrapen. Schep alle gel eruit en masseer het zachtjes op het gezicht. Bewaar de rest in de koelkast. Het watergehalte in de gel hydrateert uw huid.

3. Aloë vera gel en citroensap

Neem wat aloë vera gel en voeg er citroensap aan toe. Masseer de oplossing op je gezicht en laat het een nacht intrekken. Was het af met stromend water.