Bloghopper
Image default
Dienstverlening

Het effect van glaskunst in je leven

Van glaskunst leer je meer over jezelf en anderen. Je leert zelf om een eigen oordeel te geven over bepaalde kunst. Waar de ene persoon volledig geraakt wordt door een bepaald kunstwerk, vindt de andere persoon datzelfde kunstwerk gewoon lelijk. Wanneer jij jouw mening kunt uiten en kan uitleggen waarom je het zo mooi vindt/of lelijk. Helpt dit jouw om voor jezelf op te komen. Ook voor andere zaken in het dagelijkse leven. Ook leer je een meervoudig perspectief aan te nemen. Je kijkt niet alleen vanuit je eigen ogen. Maar door goed naar de ander te luisteren leer je ook het perspectief te zien vanuit zijn of haar kant.

Het belang van kunst in het huis

Door kunst in je eigen huis te halen leer je om jezelf uit te drukken. Met de bepaalde kunst voorwerpen zorg je voor een bepaald gevoel in de kamer, het gevoel wat je overbrengt naar je gasten. Zo kun je emoties overbrengen die anders met woorden moeilijk uit te leggen zijn. Uiteraard heeft iedere persoon zijn eigen gevoel bij bepaalde kunst. Maar het effect zal er zeker zijn en dat geeft een bepaalde emotie naar de toeschouwer.

De persoonlijkheid van kunst

Kunst is uiteraard zeer persoonlijk. Niet alleen de kunst zelf, maar ook de producten waar kunst van gemaakt is. Een schilderij geeft een ander effect dan glaskunst of een beeld. Voor iedere persoon is het een weergave van zijn of haar karakter, interesse en persoonlijkheid. Daarbij leert de kunst je ook terug te grijpen naar het leven in je kinderjaren, de tijd dat je onbevangen was en gewoon wilde zijn. Dit geeft jouw energie om makkelijker door de dag te komen. Kunst heb je in vele vormen en maten. Een simpel schilderij of een beeld met een heel verhaal erachter. Of een foto van de natuur op een speciaal moment. Het kan heel artistiek zijn of juist de schoonheid van de natuur zelf. Het is maar net wat jouw persoonlijkheid naar voren brengt.

https://www.nan-design.nl/