Bloghopper
Image default
Sport

Erkend yoga docent worden? Volg een 200 uur durende opleiding!

Tegenwoordig is yoga helemaal hip en dat is niet zonder reden. Tijdens het volgen van een lesje yoga doe je veel meer dan ontspannen en mentaal sterker worden. Sommige mensen zien yoga als een levensstijl, waarbij ze zichzelf verdiepen in de filosofie erachter. Beoefen jij ook graag yoga maar wil je er meer mee doen? Volg dan een 200 uur yoga opleiding via een online trainingsplatform, waarna je yoga kan introduceren aan anderen als ervaren yogaleraar!

Waarom jij nu een opleiding tot yogadocent wilt volgen

Veel mensen denken dat je met yoga alleen ontspant en dat het ervoor zorgt dat je zowel fysiek als mentaal sterker wordt. Yoga is echter veel meer dan dat. Je zal merken dat je tijdens het volgen van de opleiding, een hele nieuwe levensstijl creëert. Je maakt een persoonlijke reis en je leert jezelf op een dieper niveau kennen. Dankzij de filosofie achter yoga zal je op een andere manier naar jezelf en de wereld kijken. Je verlegt je grenzen en wordt hierdoor mentaal en fysiek sterker. Uiteindelijk merk je dat jij gezonder en sterker wordt en dat je meer positieve effecten zal ervaren.

Wat leer je precies tijdens de 200 uur yoga opleiding?

De opleiding is aangesloten bij de Yoga Alliance en vormt een goede basis voor jouw carrière als yogadocent. Je leert tijdens de opleiding verschillende meditatietechnieken, maar ook ga je dieper in op de anatomie van het lichaam en de yogafilosofie. Tijdens yoga is de ademhaling erg belangrijk, hier wordt dan ook aandacht aan besteed. Ook niet geheel onbelangrijk: tijdens de 200 uur durende yoga opleiding leer je hoe je andere kan coachen en de principes van yoga mee kan geven. Hiernaast zijn er nog andere aspecten van yoga die je leert, tijdens deze Engelstalige opleiding. Doordat je de opleiding online kan volgen, kan je het geheel op eigen tempo doen.

Yoga Alliance: kwaliteit staat voorop

De Amerikaanse non-profitorganisatie Yoga Alliance vertegenwoordigt de yoga gemeenschap en streeft naar yoga opleidingen van de beste kwaliteit. Hierbij geven ze de docenten tools, die een grote bijdrage zullen leveren aan een succesvolle yogales. De basisopleiding die je kan volgen om als yoga docent aan de slag te gaan, staat ook wel bekend onder het begrip RYT-200. Hierbij staat 200 voor het aantal uren aan training die je hebt gevolgd en RYT is een afkorting van Registered Yoga Teacher. Het is mogelijk om na het succesvol afronden van deze cursus een vervolgcursus te volgen: RYT-300. Hierna ben je een advanced yoga instructeur.