Bloghopper
Image default
Sport

Tai Chi Apeldoorn docent Douwe Geluk wint 3x goud in Duitsland

Tai Chi docent Douwe Geluk uit Apeldoorn wint 3x goud in Wolfsburg

 

APELDOORN WOLFSBURG – Het weekend van 1 en 2 december 2019 was het zover de grote Dragon Cup 2018 in de Duitse stad Wolfsburg vond plaats. Uit Apeldoorn ging er ook een team heen met onder andere bekend Taijiquan docent Douwe Geluk. Het lukte Douwe om in 3 verschillende  categorieën het goud binnen te halen wat toch wel een uitzonderlijk prestatie is.

 

De Dragon Cup 2018 in Wolfsburg

 

De Dragon Cup is een  groot Chinees vechtsport evenement waarin heel veel facetten van de Chinese vechtsport het in competitie vorm tegen elkaar opnemen. Te denken valt aan moderne Wu Shu, Traditioneel Kung Fu, Shaolin Kung Fu, Tai Chi Chuan, Pushing Hands, Qi Qong maar ook het Sanda, Sanshou wat full contact kickboksen is. Douwe Geluk deed mee in een team van Shaolin Kung Fu Apeldoorn.

 

Het Nederlandse Tai Chi team uit Apeldoorn

 

Dit jaar bestond het Nederlandse team uit: Laura Bonthuis, Douwe ter Horst, Argentina Cotcheza en Douwe Geluk. Maanden van voorbereiding hebben erin gezeten en alles wat geleerd was en geoefend was moest er in deze wedstrijd in Duitsland uitkomen. Er werd gestreden met Yang stijl, Chen stijl en Wudang stijl Tai Chi Chuan.

 

Een Chinese Tai Chi delegatie en Shaolin Monniken

 

De jury was ingevlogen uit China deze bestond uit verschillende WuShu meesters, Tai Chi meesters, Sanda Kampioenen en Shaolin Monniken. De jury beoordeelde eerlijk en oprecht en gaven zelfs nog wat tips ter verbetering mee aan elke atleet. De kracht en de passie waarmee het jureren gebeurde werd enorm gewaardeerd door alle aanwezigen.

 

Wat heeft het Nederlandse Tai Chi team gewonnen

 

De uitslagen waren als volgt: Douwe Geluk won 3x het goud mat Tai Chi ongewapend, Tai Chi waaier en Tai Chi rechtzwaard. Laura Bonthuis won het zilver met een lange Chen Taijiquan vorm Xinjia, Argentina Cotcheza won het brons met de Wu stijl Tai Chi Chuan vorm, Douwe ter Horst werd 4de met de Chen 24 Tai Chi vorm.

 

Een goede prestatie

 

Al.met al een goede prestatie van het Nederlandse team. Ook de STN Stichting Taijiquan Nederland is ingelicht over de prestaties van dit Nederlandse team. De Stichting Taijiquan Nederland is zeg maar het overkoepelende orgaan voor Tai Chi en Chi Kung beoefenaars.

 

Douwe Geluk geeft les bij Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk Fuyuan, ook geeft hij nationaal en internationaal Taijiquan clinics en workshops. Hij is zeer actief op de wedstrijdvloer en doet vele competities in binnen en buitenland.

Voor meer informatie kijk op: www.tai-chi-geluk.nl of bel met: 06-51820257 mailen kan ook naar: fuyuan.apeldoorn@gmail.com

http://www.tai-chi-geluk.nl