Bloghopper
Image default
Sport

Een goed voedingssupplement voor uw paard?

Om de bepaalde behoeften van uw paard goed op elkaar af te stemmen kunt een beginnen aan voedingssupplementen. Hierbij worden voedingstoffen toegediend in de vorm van een poeder. Deze voedingsstoffen houden bepaalde stoffen op pijl zodat deze niet op rantsoen raken. Door het toedienen van extra voedingssupplementen worden spieren en energie aangevuld bij een paard dat slecht eet. Voedingssupplementen voor uw paard worden ontwikkeld voor verschillende leeftijdsfasen. Denk hierbij aan opgroeiende of ouder wordende paarden.

 

Een voedingssupplement voor uw paard kan in vele gevallen een belangrijke uitwerking hebben wanneer paard drachtig is bijvoorbeeld. Voedingstoffen zullen worden overgedragen op het veulen. Denk er wel om dat u geen voedingssupplementen toedient aan paarden die geen te kort aan bepaalde voedingsstoffen hebben. Hierdoor kan er een te veel aan voedingsstoffen ontstaan wat weer een negatieve werking zal hebben op paard en veulen.

 

Voedingssupplementen van super-horse.nl

Gewrichten

De voedingssupplementen van super-horse.nl zijn voornamelijk bedoeld voor de ontwikkeling van de gewrichten, spieren en concentratie.

Bekijk altijd eerst wat de eisen zijn voordat u de voedingssupplementen aan uw paard toedient. De voedingssupplementen voor de gewrichten kunnen bijvoorbeeld alleen toegediend worden wanneer de doorbloeding van de gewrichten goed is. Wanneer dit goed is zullen de lichamelijke afvalstoffen gemakkelijk worden afgevoerd door het bloedstelsel.

Voldoende beweging en regelmatig toedienen van vitaminen is de basis van een goed doorlopende bloedsomloop van uw paard.

 

Spieren

Bij de spieren is het nog belangrijker dat het paard zich aan een strak trainingsschema houdt om de spieren in balans te houden. Omdat paarden die dagelijks trainen te maken kunnen krijgen met een te kort aan energievoorraden zijn er de voedingssupplementen voor de spieren. Deze zorgen ervoor dat de energiewaarden op pijl blijven. In deze supplementen zitten vele vitaminen verwerkt waaronder een groot deel vitamine C bevat.

 

Concentratie

Concentratie supplementen zijn erg belangrijk voor het paard om bijvoorbeeld de spanning voor een wedstrijd aan te verminderen. Stress is namelijk een grote factor in het concentratiesysteem en dit kan een negatieve werking hebben op het paard en op de ruiter die aan de aftrap staan van een belangrijke wedstrijd.

 

Voedingssupplementen voor uw paard zijn dus wel degelijk belangrijk en zullen dan ook regelmatig toegediend moeten worden door de verzorger van het paard. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van super-horse.nl. Ook heel belangrijk om te zorgen voor de juiste verzorging van het gebit.

 

http://www.tandartspraktijkdentia.nl/