Bloghopper
Image default
Sport

De nummer één misvatting die mensen hebben over eiwit shakes

Veel mensen die ooit iets gelezen hebben over voeding of bezig zijn met sport kennen het wel. Dé eiwit shake. De kans is groot dat je zelf wel eens een eiwit shake gebruikt hebben. In deze blog vertellen we jou waarom eiwit shakes zo populair zijn én kom je erachter wat de nummer één misvatting is die mensen hebben over het gebruik van eiwit shakes.

Het gebruik van eiwit shakes is de laatste jaren steeds populairder geworden. Eiwitten zijn namelijk een essentiële voedingstof die gezien kan worden als de primaire bouwsteen van iedere cel in ons lichaam.

Eiwit is een bouwstof voor ons lichaam. Je kunt eiwitten onderverdelen in twee soorten categorieën. Er bestaan namelijk dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. In veel producten die we dagelijks consumeren zitten eiwitten. Denk bijvoorbeeld bij dierlijke eiwitten aan vlees en vis of kaas en eieren. Plantaardige eiwitten kun je weer terugvinden in graanproducten en veel noten.

Veel mensen vergeten vaak dat ze hun eiwitten ook gewoon uit voeding kunnen halen. Zij denken dat ze een eiwit shake nodig hebben om een gezond voedingspatroon aan te houden. Gelukkig is het kopen van eiwit shakes niet persé nodig, want je kunt zoals gezegd ook alle eiwitten die je nodig hebt uit voeding halen. In rosbief of biefstuk kunnen wel zo’n 27 gram eiwitten per 100 gram vlees zitten. Ook in tonijn zitten zo’n 25 gram eiwitten per 100 gram vis. Eet je veganistisch? Probeer dan eens sojabonen. Hierin zitten zo’n 36 gram eiwitten per 100 gram bonen.

Mocht je alleen producten wil gebruiken met plantaardige bronnen, kun je ook vegan protein proberen. Zo krijg je toch al je eiwitten binnen, alleen doe je het met plantaardige soffen.

De nummer één misvatting van mensen is dus dat ze denken dat ze niet genoeg eiwitten binnen kunnen krijgen uit hun dagelijkse voeding. Gelukkig is dit niet het geval en zijn er genoeg eiwitrijke producten. Wel is het soms makkelijk om toch zo’n lekkere eiwit shake te nemen.

https://kossonutrition.nl/voeding-bij-spiergroei-en-krachtsport/