Bloghopper
Image default
Kinderen

De leukste spelletjes voor op vakantie

De leukste spelletjes voor op vakantie

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Niet is leuker dan met je kinderen op vakantie gaan, maar ze de hele tijd bezighouden is niet altijd eenvoudig. Gelukkig is er een ruim aanbod aan speelgoed om samen te spelen!

Voor binnen of in de auto

Je kent vast wel een aantal klassiekers, zoals Ludo , Boter, Kaas & Eieren, en Dobbelen. Bij Ludo bestaat het spel bestaat uit een houten spelbord, 16 houten pionnen en twee dobbelstenen. Wie als eerste de pionnen naar de thuisbasis brengt, wint. Pas echter op, want voor je het weet gooit iemand je van het bord af. Boter, Kaas & Eieren is ook wel gekend als Tic, Tac Toe. Ook Dobbelen is van de partij.

 

Voor de al meer gevorderde spelers bestaan er leuke breinbrekers, perfect voor tijdens een lange auto- of vliegreis. Een absolute topper is Fritzo (vanaf twaalf jaar). Het spel bestaat uit 27 unieke cubes, waar vrschillende combinatie tot de correcte oplossing kunnen leiden. Fritzo kent vijf spelvarianten die van verschillend niveau zijn en zowel de beginner als de ‘professional’ uitdagen. 

Leuke houten buitenspelletjes

Sinds enkele zomers zijn er twee buitenspelletjes razend populair geworden. Het eerst is Kubb. Net zoals bij schaken is ook bij kubb de koning de centrale figuur. Alleen gaat het er hier veel steviger aan toe. Welk team gooit als eerst alle houten kubbs van de tegenstander en de koning omver?

Denk echter ook eens aan het minder bekend Mölkky. Mölkky is een spannend werpspel uit het Noorden. Zorg dat jij als eerst vijftig punten aan pionnen omgooit en win! Kijk snel naar de video om het spel te ontdekken!

 

http://www.houtenspeelgoedonline.be