Bloghopper
Image default
Kinderen

5 redenen om een (houten) knikkerbaan te kopen…

Een houten knikkerbaan bouwen is fantastisch, maar op het moment dat de eerste knikkers hun weg hebben afgelegd zijn kinderen in de wolken. Er zijn echter nog tal van andere redenen om te kiezen voor een houten knikkerbaan. We sommen ze voor je op en geven enkele keuzetips mee!

5 redenen om een houten knikkerbaan te kopen:

  1. Een knikkerbaan betekent in de eerste plaats plezier! De knikkers die doorheen het parcours zoeven, spreken tot de verbeelding en staan garant voor uren speelplezier, zelfs voor al wat oudere kinderen… en volwassenen :-p;
  2. Een houten knikkerbaan maak je zelf! Door je kind de knikkerbaan zelf te laten bouwen, leer je hen logisch denken en bevorder je het ruimtelijk inzicht;
  3. Een houten knikkerbaan bestaat niet uit één, maar vaak uit vier, vijf of zes verschillende bouwwerken. Als je kind de huidige opstelling even beu is, kan er gewoon een nieuwe worden gebouwd;
  4. De pincetgreep! Je kind oefent de fijne motoriek door de knikkers stuk voor stuk op te nemen met de duim en wijsvinger, de ideale voorbereiding om te leren tekenen en schrijven;
  5. Je kiest best voor een houten knikkerbaan.  Ze draagt immers bij tot een educatieve én duurzame opvoeding.

Keuzestress?

Natuurlijk zijn er wel wat verschillende soorten knikkerbanen en is het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken. Bij ’t Stokstaartje hebben we houten knikkerbanen van BigJigs, Goki, TrixTrack, Eichhorn en Hape (Quadrilla).
 

  1. In tegenstelling tot wat je zou vermoeden is leeftijd niet altijd zo belangrijk om een goede keuze te maken. Een knikkerbaan voor kinderen die al wat ouder zijn, gaat gewoon langer mee. Voor onze zoon Lars hebben we gekozen voor een heel complete set. In het begin maakten wij de opstelling voor hem, maar een jaartje later bouwt hij ze zelf!

Video: Lars test de Glow in the Dark Houten Knikkerbaan van Hape 

  1. De knikkerbanen van Hape (Quadrilla) zijn onze nummer 1! Ze zijn wat duurder, maar de parcours zijn top, de kleuren spreken tot de verbeelding en er zijn eindeloos veel mogelijkheden.
  2. De beste prijs/kwaliteit kan je vinden bij Goki, een gekend merk van houten speelgoed, dat superleuke knikkerbanen maakt aan een redelijke prijs!
  3. Zijn de meeste houten knikkerbanen aan de dure kant voor jou? Geen probleem, dan heeft BigJigs een leuk alternatief voor jou!

 

http://www.houtenspeelgoedonline.be