Bloghopper
Image default
Beauty en verzorging

De geschiedenis van het merk Beeren

Naast het merk Ten Cate ondergoed heb je ook andere merken zoals Beeren. In 1957 beginnen Rien en Jo Engelvaart met het vervaardigen van ondergoed vanuit hun garagebox in Gouda. Ze geven het ondergoed de merknaam RiJo, afkortingen van hun beide voornamen. Een jaar later al was uitbreiding noodzakelijk en betrokken ze een atelier in Gouda. Dit atelier werd al snel uitgebreid met 300 m2. In 1964 werd de verhuizing naar een groter pand een feit. 1967 Was een cruciaal jaar toen men een nevenvestiging oprichtte in een pand waar reeds textiel werd vervaardigd. Op dat moment kreeg men ook de beschikking over de merken Beeren Tricot en Startex.

Een nieuwe naam

In 1969 kreeg men een nieuwe naam : M.A. Engelvaart’s Tricotagefabrieken N.V. De merknaam RiJo werd omgezet maar RJ-Tricot. Het bedrijf kreeg meerdere nevenvestigingen. In 1970 was er wederom sprake van een overname : Elegant tricotagebedrijf. Na faillissement van Delana werd het pand van dit bedrijf ingericht als breierij. Pas in 1970 liet men een eigen pand bouwen, omdat men bleef groeien. Het nieuwe gebouw kwam aan de Industriestraat. De opening van dit gebouw vond plaats op 4 september 1971. Maar al in 1978 was ook dit pand te klein en moest er weer uitgebreid worden. Men had inmiddels 110 werknemers.

Jubileum

In 1982 bestond het bedrijf 25 jaar. Verhuizing werd alweer noodzakelijk, dit keer naar het enorme pand van British Leyland. In 1990 wordt het bedrijf overgenomen door zoon A.J. Engelvaart. Vanaf 1993 wordt de productie van ondergoed uitbesteed aan een Tunesisch bedrijf om arbeidskosten te besparen. Een actie om Beeren ondergoed te promoten is in 1998 zeer succesvol met de Gulle Beeren weken. In 2007 krijgt het merk Beeren een boost met een nieuwe verpakking en promotiecampagnes. De naam Beeren Tricot wordt gewijzigd in Beeren Bodywear en de collectie wordt uitgebreid. Heden tendage is Beeren en gerenommeerd merk in de ondergoedbranche. Leuk onder goed kun je online kopen bij ikwilondergoed.nl