Bloghopper
Image default
Auto’s en Motoren

Chip Tuning Van Uw Auto

Als u een hoge prestatieauto hebt, is er een zeer goede mogelijkheid dat u zich verplicht voelt om het op een bepaald moment of een ander te versnellen. Zo niet, dan zou u de prestaties van de auto’s via chiptuning willen verbeteren. Deze procedure is vrij nuttig, maar sommige mensen suggereren dat het gewoon niet de moeite waard is. Is dit echt waar? Kan iemand echt een aanzienlijke hoeveelheid paardenkracht krijgen door chip-tuning aan te passen?

  

Alarm, alarm! Chip Tuning is zeker geen grap, zelfs voor een langdurige autoliefhebber die al geruime tijd met zijn auto klinkt. Het kan vrij moeilijk zijn om te begrijpen waarom chip-tuners het nodig zijn om op de paardenkracht weg te chippen in plaats van gewoon te concentreren op de aerodynamica en andere details. De reden is eenvoudig: als u een hoge prestatieauto hebt, wilt u de hoeveelheid stroom die uw auto produceert tijdens een bepaalde run produceert. En wat betere manier om dat te doen dan door weg te chippen aan de stroombron?

 

Dus hoe gaat men over een chip van een auto? De basisstap is om te beslissen wat voor soort wijzigingen of wijzigingen die u aan uw auto wilt. Er zijn veel variabelen om te overwegen, zoals of u de kracht wilt verhogen, het gewicht of beide verlagen. De volgende stap is om een gekwalificeerde monteur te vinden die ervaring heeft met het afstemmen van elektronische motor. Probeer indien mogelijk een mening te krijgen van verschillende mechanica, zodat u hun aanbevelingen met betrekking tot chiptuning kunt vergelijken.

 

Zodra de monteur de probleemgebieden van uw auto identificeert, zal hij of zij dan mogelijke oplossingen voorstellen. Een van de meest populaire voorgestelde verbeteringen zijn de vervanging van interne verbrandingsmotoronderdelen, de installatie van nieuwe cilinderkoppen, een upgrade van het inlaatsysteem of, in de meest extreme gevallen, complete motor opnieuw ontwerpen. Afhankelijk van de expertise van de mechanica, kan hij of zij ook de vervanging van de brandstoftank, intercooler leidingen en carburateur voorstellen. Ten slotte, als de situatie erop vraagt, kan hij of zij de vervanging van de gehele motorassemblage aanbevelen.

 

Wanneer je je auto kunt afstemmen, moet je eerst begrijpen hoe motorchips werken. In het algemeen wordt brandstofdioxide door het verbrandingsproces in de motor getrokken. De uitlaat, aan de andere kant, wordt naar achteren verzonden via een header-buis. Samen combineren deze twee pijpen om uitlaatgassen terug te sturen naar de katalysator waar ze worden omgezet in water en weer terug in brandstof voor uw auto-stroombron.

 

Het doel van de diagnostische poort is om de monteur in staat te stellen eventuele problemen in de brandstofleiding, uitlaatsysteem of andere delen van uw voertuig te identificeren. Terwijl deze diagnostische haven in de loop der jaren veel populariteit heeft opgedaan, zou u het nooit moeten vervangen door een generiek type poort. In plaats daarvan deunt een aangepaste chip de diagnostische poort, zodat het alleen de informatie laat die nodig zijn om uw auto te diagnosticeren. Door dit te doen, maakt het deuntje uw auto soepeler zonder dat u zich zorgen hoeft zich zorgen te maken over het koken van de bedrading van uw voertuig.

 

https://businessalarm.nl/