Bloghopper
Image default
Auto’s en Motoren

Auto private leasen of kopen?

De voordelen van private lease

De private lease van een auto als particulier groeit de jongste jaren gestaag. De tijd dat je enkel een auto kon leasen van de zaak behoort tot het verleden. Als privépersoon kan je probleemloos vrij goedkoop een auto leasen in plaats van een aankoop van een auto of tweedehandswagen. In deze blog lees je de voordelen van private lease. En welke overweging je moet maken. Leasen of versus kopen. Een kleine handleiding in een notendop.

Wat zijn de voordelen van een private lease?

De aanschaf van een nieuw voertuig polariseert tegenwoordig. Een nieuwe auto kopen volgens de ‘ouderwetse’ methode of een auto leasen zoals veel zakenmensen dat doen. De tijd dat je alleen maar bedrijfsvoertuigen kon leasen ligt al een tijdje achter de rug. Tegenwoordig kan je als particulier eveneens genieten van de voordelen die leasen met zich meebrengt. Hieronder enkele pluspunten van private lease op een rijtje gezet:

  • Een nieuwe auto staat ter beschikking. Elke twee jaar wordt de wagen vernieuwd
  • Je hebt een keuze tussen de nieuwste modellen die op de markt komen
  • Genieten van fiscale voordelen die je anders niet had
  • De zorgen over autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud word je uit handen genomen
  • Wil je een auto met extra opties kan je dit op je verlanglijstje zetten
  • Bij eventuele pech staat meteen een vervangwagen voor je klaar

Private lease niet zo prijzig als wordt gedacht

Leasen als privépersoon kent dezelfde voordelen als een auto van de zaak. Als je zorgeloos met je auto door het leven wil gaan, biedt het leasen van een wagen de meest ideale uitkomst. Het is sowieso het overwegen waard als je duidelijkheid wil weten hoeveel je auto maandelijks gaat kosten. Private lease is trouwens niet zo prijzig als je denkt. Daar bestaan vaak ten onrechte vooroordelen over. 

Particulier leasen versus auto kopen

Een auto leasen is een lumineus idee. Als particulier valt misschien leasen iets duurder uit, maar je mag niet over het hoofd zien hoe doorslaggevend de voordelen zijn ten opzichte van de aankoop van een nieuwe auto of tweedehandswagen. Met leasen weet je tenminste waar je aan toe bent.