Bloghopper
Image default
Zorg

Zo kies je een baan die bij je past

Wanneer je ‘Utrecht welzijn vacature’ intikt, of ‘Amsterdam horeca vacature’, voorziet de zoekmachine je al snel van eindeloos veel mogelijkheden. Dat is aan de ene kant fijn natuurlijk, want je hebt lekker veel keus. Maar wie het nog lastig vindt om te bepalen wat voor baan ze precies willen, kunnen als die opties ook een beetje overweldigend zijn. Hoe kies je nou welke baan bij jou past en hoe ga je gericht op zoek? Hieronder geven we je een aantal tips voor hoe je een vacature vindt die voor jou gemaakt is. 

Wat kan en wil je?

Ga eens bij jezelf na wat voor werk bij jouw leven past op dit moment. In welke sector wil jij aan de slag? Hoeveel uur in de week ben jij bereid om te gaan werken? Wil je in de buurt van huis werken of vind je het niet erg om een stukje te reizen? Het is handig om dit soort dingen te bedenken. Dat maakt het namelijk een stuk makkelijk om je te richten op vacatures die aansluiten bij jouw voorkeuren. 

Wees specifiek met het zoeken

Als je eenmaal weet wat je voorkeuren en eisen zijn, kun je beginnen met het gericht zoeken naar vacatures die hierbij aansluiten. Zorg er ook voor dat je specifieke zoekwoorden gebruikt en hou het dus niet bij algemene termen. Denk hierbij aan ‘vacature midden land zorg’, maar het mag ook specifieker zoals ‘vacature haarlem barista 8-16 uur’. Zo maak je meer kans op het vinden van vacatures waar je wat aan hebt en hoef je geen tijd te verspillen aan irrelevante vacatures. 

Vraag rond 

Heb je nu één of meer vacatures op het oog? Het kan handig zijn om te kijken wie je in je omgeving kunt vragen voor wat meer informatie en inzichten. Dat kan ook heel makkelijk online. Stel, je bent geïnteresseerd in vacatures voor verpleegkundige op de IG. Ken je iemand in je persoonlijke omgeving die werkervaring op dit gebied heeft? Vraag diegene dan om wat informatie en hoe deze persoon de job ervaart of heeft ervaren. Als je niemand persoonlijk kent, kun je ook sociale media inzetten om in contact te komen met mensen die jou kunnen voorzien van informatie. Je kunt veel halen uit deze interacties!

Mail of bel!

Het is tenslotte altijd een goed idee om de recruiter of werkgever van de vacature te mailen of bellen voor meer informatie. Zo kun je er snel achter komen of de baan die jij voor ogen hebt wel wat voor je is.